Herkesin evinde var! Sakın yemeyin migreni artırıyor

Günümüzde pek çok kişinin başı migren ile ne yazık ki dertte. Pek çok dış etkinin neden olduğu migrenin tam bir tedavisi yok. Ancak bazı besinlerin migreni artırdığı ortaya çıktı. İşte migreni artıran o besinler
Herkesin evinde var! Sakın yemeyin migreni artırıyor

Migreni olan kişilerin geçirdiği ataklar günlük hayatı olumsuz olarak etkiliyor. Baş ağrısı, iştahsızlık, kusma, mide bulantısı ve şiddetli ağrı ile kendini gösteren migren için yapabileceğiniz evde bazı pratik yöntemler bulunuyor.

BU BESİNLER MİGRENİ ARTIRIYOR

Migreni artıran bazı besinlerin olduğu ortaya çıktı. İşte migreni etkileyen o besinler:

Peynir: Bazı peynir türlerinin migren ağrısını tetikleyebileceği ifade ediliyor. Özellikle ağır ve kokulu olan peynirler bu grup içerisinde yer alıyor.

Çikolata: Özellikle çikolatanın migren ağrılarını etkilediği ifade ediliyor. Konu ile ilgili Amerikalı bir vakıf, yaptığı araştırmasında migreni artıran besinlerin başında çikolata olduğunu söylüyor. Bunun sebebi ile çikolatanın içerisindeki kafein ve beta-feniletilamin olduğu belirtiliyor.

Kahve: Özellikle gündelik hayatınızda çok fazla kafein alıyorsanız, bunun önüne geçmeniz gerekiyor. Kafein miktarınızı azaltarak migren ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz. Kafeinin de en çok kahve içerisinde olması sebebiyle günlük kahve miktarınızı azaltmalısınız.

Bunların yanı sıra dondurulmuş gıda ve dondurmanın da baş ağrısına neden olduğu ifade edildi. Bu tür besinleri hızlı bir şekilde tüketirseniz migren ağrınızın arttığını fark edebilirsiniz.

Migren ağrıların geçmesi için soğuk ve karanlık bir odada uzanmak ve ışıktan kaçınmak işinize yarayacaktır. Ancak kesin tanı ve tedavi için mutlaka bir doktorla iletişime geçmeniz gerekmektedir.