Her gün bir tane yumurta yiyenleri bekleyen KÖTÜ SÜRPRİZ

Bugüne kadar sağlığımız için her gün düzenli yumurta yenmesi gerektiğini öğrendik. Özellikle pratik kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtayı her gün yiyenlere kötü haber geldi! Sanılanın aksine her sabah yumurta yemek doğru değilmiş!
Her gün bir tane yumurta yiyenleri bekleyen KÖTÜ SÜRPRİZ

Yumurtayı kimi rafadan, kimi omlet, kimi sucuklu kimi de sadece haşlanmış sever. Farklı pişirme yöntemlerinin olduğu yumurtanın aslında her gün yenmesi doğru bir hareket değilmiş. Protein açısından son derece zengin olan yumurta tüketimi hakkında doğru bildiğimiz bu yanlışın detayları haberimizde..

Yapılan açıklamaya göre yumurtayı her gün değil, ara vererek tüketmek gerektiği ortaya çıktı. Peki, her gün yumurta yersek ne olur? Her gün yumurta yemenin zararları nedir?

HER GÜN YUMURTA YEMENİN ZARARLARI

Yumurta içerisinde protein barındırmaktadır. Ancak buna karşıt olarak lif içermez. İnsanlar her gün lif içermeyen gıdaları düzenli olarak tüketirse başta kabızlık olmak üzere beraberinde sindirim sorunları açısından pek çok problem yaşayabilir.

kahvalti-yumurta-kolestrol-dijitalx-001.jpg

SIK SIK LİFSİZ GIDA TÜKETMEK

Sık sık lifsiz gıda tüketmek cilt açısından da zararlıdır. Bununla birlikte yapılan bir diğer araştırma sonuçlarına göre her gün yumurta tüketen kişilerin, tüketmeyenlere kıyasla kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu. Sağlık açısından her gün yumurta tüketmek yerine belirli aralıklarla tüketmek daha yararlı olacaktır. Yumurta yediğiniz gün bol bol lifli ve sindirimi kolay besinler tüketerek, vücudunuza yardımcı olabilirsiniz.

Bunun dışında her gün 2-3 yumurta tüketimi kalori açısından da sakıncalı olabilir. Yumurta protein kadar yağ da içermektedir. Yumurta yediğiniz sürece aynı anda yağ da almış olacaksınız. Bu da kalp hastalığı riskini yine yükseltecektir.