Hepatit B testi anti HBS

Hepatit B hastalığı, adı sık sık duyulan bir hastalık türü. Bu hastalığın teşhisi için anti HBS testi yapılıyor.
Hepatit B testi anti HBS
Peki, nedir anti HSB? Anti HBS kaç olmalı? İlk olarak hepatit B hastalığının teşhisinde kullanılan testlerden biridir yanıtını veriyoruz. Anti HBS testi virüsün vücuttan atılması durumunda ona göre sonuç verir. Hastalığın tekrarlanmaması için de aynı şekilde Anti HBS testinin yapılması sağlanır. Ayrıca bu testin aynı zamanda immünglobulin tedavisinde kullanıldığı da bilinir.

 

Anti HBS Test Sonucu
Anti hbs testi yapılır. Bu testin sonucunun aşı yapılan ya da yapılmayan olmak üzere farklı iki sonucu olacağını bilmelisiniz. Ona göre sonuçlara bakmalısınız. Elbette en doğru teşhis için sonuçların alanında uzman olan doktor tarafından incelenmesi doğru olacaktır.
Aşı yapılmayan insanlarda Anti HBS testi < 5 MLU / ml ise sonuç NEGATİF olacak.
Aşı yapılmış insanlarda Anti HBS testi > 12 ya da eşit MLU / ml ise sonuç POZİTİF olacak.
POZİTİF sonucu;
Testi yaptıran insanların hepatit B virüsüne karşı bağışıklığı olduğuna anlamına gelmektedir. Anti HBS testi yapıldığında sonuca göre, uzmandan destek alarak ne şekilde hareket edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olunacaktır.
NEGATİF sonucu;
Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığı olmadığı anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda test sonucunun 100 ya da 1000 gibi çok yüksek olan değerler ile görülmesi söz konusudur. Böyle bir sonuçta testi yaptıran kişilerin virüse karşı bağışıklığı olduğu anlamına geliyor.

 

Anti HBS Yüksek ya da Düşük Olmasının Nedenleri?
Pozitif olması durumunda, kişinin Hepatit B’ye karşı bağışıklık kazanması sonucu olur. Bu durumda kişilerin virüse karşı ömür boyu korunacak oldukları sonucu da çıkar. Negatif olması durumunda ise kişinin virüse karşı bağışıklığı olmadığını gösterir. Bunun yanında vücut entijene karşı antikor üretmediğinden, testin düşük çıkması söz konusudur. Bu kişilerde hepatit B virüsü olup olmadığı, aşısının yapılıp yapılmadığı, virüs ile karşılaşılıp karşılaşılmadığı konusunda sonucu anti HBS testi belirleyecektir. Aşı olmayan kişilerde düşük sonuç çıkması, söz konusu olacaktır.