Hayatınızı kabusa çevirmeyin! Reflüyü 5 dakikada geçiren yöntem!

Mide rahatsızlığı olan reflü çok sayıda kişinin yaşam konforunu etkiliyor. Reflüyü hemen geçiren yöntem nedir?
Hayatınızı kabusa çevirmeyin! Reflüyü 5 dakikada geçiren yöntem!

En yaygın mide rahatsızlıklarının başında gelen reflü oldukça sıkıntı verebiliyor. Bu hastalığa yakalananlar için uyku bile zehir olabiliyor. Teknik olarak mide suyunun ağızdan gelmesidir. Özellikle uykuda buna yakalananlar nefes alamama, kusma gibi durumlarla karşılaşabiliyorlar.

REFLÜ İÇİN UYKU YÖNTEMİ!

Reflü nedeniyle uyuyamayanlar için çok kolay bir yöntem bulunuyor. Herhangi bir şey yemeden, içmeden yapılan bu yöntem tamamen yatış pozisyonunu değiştirmek ile uygulanıyor. Bunun için yapılması gereken ise sadece sol tarafa dönerek yatmak. Bunu yapanlar reflüden dolayı duydukları rahatsızlıktan kurtulacak ve hemen uykuya devam edebilecekler.

Sol tarafa dönerek uyunduğunda horlama da azalacaktır. Ayrıca sindirim de kolay bir şekilde yapılır. Mide vücudun sol tarafında olduğu için böyle bir etki yapmaktadır. Sol tarafa yatmak midenin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

REFLÜ NASIL GEÇER?

Reflünün geçmesi için bazı yöntemler mevcuttur. Öncelikle çok asitli yiyeceklerin tüketilmemesi gerekiyor. Buna yönelik bir diyet programı uygulanabilir. Ancak reflü olduğunda ve mide öz suyu ağızdan gelmek için baskı yaptığında rahatlatıcı bazı yöntemler bulunuyor.

Reflünün hemen geçmesi için en etki yöntemlerden birisi hemen bir şeker kaşığı tahin yemektir. Bu şekilde reflü kısa bir süre içerisinde etkisini kaybeder. Ayrıca papatya çayı içmek de reflünün etkisini kıracaktır. Bunun yanında soda içilerek de midenin rahatlaması sağlanabilir.

Reflü ciddiye alınması gereken bir mide rahatsızlığıdır. Bunun için bu hastalık karşısında hiç beklemeden doktora gidilmesi gerekir. Eğer doktora gidilmezse ve hastalık ilerlerse ameliyata kadar giden bir süreç ile karşılaşılabilir. Bundan dolayı reflü hastası olanlar hemen doktor kontrolü altına girmeli ve tedavisini eksik bir şekilde tamamlamalıdırlar.