Hastanede muayene olma dönemi ortadan kalkıyor

Hastaneye gidip muayene olanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre Sağlık Bakanlığı artık uzaktan sağlık hizmetlerinin önünü açıyor. Detaylar ve merak edilenler haberimizde
Hastanede muayene olma dönemi ortadan kalkıyor

Özellikle koronavirüs döneminde büyük bir ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinde yaşanan yoğunluk ve maliyet sıkıntısı sebebi ile uzaktan sağlık hizmeti başlamıştı. Bu noktada Sağlık Bakanlığı, hızlı bir adım atarak, koronavirüs hastaları için o dönemde sağlık hizmetini uzaktan olarak başlatmıştı.

DOKTORLARA VE HASTALARA KOLAYLIK SUNULACAK

2022 yılın da yayınlanan yönetmeliğe göre uzaktan sağlık hizmetini yetki alan özel sağlık kuruluşları ve Aile hekimleri veriyordu. Aktarılan son habere göre sağlık sektöründe dijitalleşme başlıyor. Konu ile ilgili Güven Future ve One Dose Health Genel Müdürü Tolga Tuncer açıklama yaptı.

2023/10/11/616x346-hastanelere-temizlik-personeli-guvenlik-gorevlisi-ambulans-soforu-sekreter-alimi-basvuru-sartlari-iskur-hastane-personel-alimi-1598363706339.jpg

Tuncer yaptığı açıklamasında bu durumun sadece sağlık uzmanları değil, hastalar için de kolaylık olduğunu ifade ederek, “Hastalar mekan ve zaman sınırı olmadan sağlık hizmetlerine erişebilirken, doktorlara da mekan ve zaman sınırı olmadan hizmet verebilme özgürlüğünü sunabiliyoruz" dedi.

GELİŞEN ONLİNE MUAYENE DENEYİMİ

Tuncer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerinde 2024 yılında çözümlerin daha fazla kişiye ulaştırılmasını hedeflediklerini belirterek, online muayene deneyimini geliştirmeye çabaladıklarını da sözlerine ekledi.

FİZİKİ MUAYENE TARİH OLUYOR

Artık online muayene sisteminin fiziki muayene sistemini tarihe itmeye hazırladığını ifade eden Tuncer, uzaktan izlem merkezi sayesinde 7/24 hastaların takiplerini doktor ve hemşirelerle yapabileceklerini ifade etti. Bu şekilde hastaya daha kişisel bir deneyim sunduklarını ifade eden uzman isim, bu sistemin en önemli hizmet alanının ise kronik hastalıklar olduğunu belirtti. Özellikel kalp, damar, obezite ve tansiyon gibi rahatsızlıklarla mücadele için hizmet sunulacağını belirten Tuncer, dijital hizmet sayesinde teşhisi zor ve karmaşık olan hastalıklar için de ikinci görüş hizmetini sunduklarını söyledi.