Güneşin Cilde Verdiği Zararlar

Güneş ışınları normal şartlarda D vitamini kaynağı olması, depresyondan uzak tutması gibi özelliklerle avantajlı ve vazgeçilmezdir. Ancak özellikle son 50 yıl içerisinde dünyadan atmosfere yayılan zararlı gazların ozon tabakasını inceltmesi cilt sorunlarını da beraberinde getirmiştir.
Güneşin Cilde Verdiği Zararlar

Deri kanserlerindeki patlama buna işarettir. Ayrıca güneş altında uzun süre kalanlarda diğer dermatolojik problemler de sıkça baş göstermektedir.

Deri Yanıkları ve Su Toplama

Güneşte uzun süre kalmak deri yanıklarıyla sonuçlanır. Bu yanıklar deride ciddi bir deformasyon ve hücresel düzeyde hasar yaratır.  Ultraviyole ışınları derinin altındaki hücrelere işleyerek kötü hücrelerin sayısını artırmaktadır. Bu da yenilenme hızını yavaşlatmaya neden olur.

Solar Keratoz Hastalığı

Güneş ışığına aşırı şekilde maruz kalma ile görülen bir durumdur. Genellikle baş, boyun ve ellerde küçük, kızarık kabuklanmış deri görüntüsü ile kendini belli eder. Açık renk cilt tonu olan ve mavi yeşil gözleri olanlarda bu soruna daha fazla rastlanır.

Yaşlanma Sürecini Hızlandırması

Güneş ışınları yaşlanma belirtilerini hızlandırır. Çünkü kuruluk, cildin dayanıklılığını azaltır. Direnci kırılan, serbest radikallerle kolay baş edemeyen ciltte de göz çevresinden itibaren kırışıklıklar başlar.  Güneş koruyucu ile nem ve kuruluk dengesinin sağlanması gerekir.

Renk Dengesizlikleri

Güneşin cilde verdiği zararlar içinde en göze çarpanlardan biri renk dengesizlikleridir. Kahverengi görüntüler ve bazı yerlerde görülen ton farklılıkları rahatsız edici olabilir. Bunun nedeni deriye rengini veren pigmentlerin dengesiz dağılımıdır.