Günde 3 fincan için o sorunu ortadan kaldırın!

Karaciğer yağlanması günümüzde pek çok kişinin ortak sorunu haline geldi. Konuya ilişkin uzman isimler karaciğer yağlanmasına çözüm için günde 3 fincan kahve içilmesini öneriyor. Peki, karaciğer yağlanması nasıl geçer?
Günde 3 fincan için o sorunu ortadan kaldırın!

Karaciğer yağlanması için Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver yaptığı açıklamasında karaciğer yağlanması için kahve içilmesini öneriyor. Uzman isim yaptığı açıklamasında özellikle işlenmiş gıdalarda uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.

KAHVE TÜKETİMİ KARACİĞERE DESTEK OLUYOR

Günde üç fincan kahve tüketimi vücutta karaciğerin yağlanmasını engelliyor. Tanrıver, yaptığı açıklamasında, “Özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerekir. Günde üç fincan kahve tüketimi, bizi karaciğer yağlanmasından ve kanserden koruyabilir. Bu nedenle kahve tüketimi, karaciğer yağlanmasına karşı önerdiğimiz besinlerden biridir" dedi.

KARACİĞER YAĞLANMASI NASIL GEÇER?

Karaciğer yağlanmasının nasıl geçeceği bu noktada en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Kişinin ilk olarak beslenme düzenini düzenlemesi gerekiyor. Bağırsaktaki bakterilerin insan vücudu için çok önemli olduğunu ifade eden Tanrıver şunları söyledi:

“Alkol, karaciğer yağlanmasının ve özellikle karaciğer kanserinin en önemli sebeplerinin başında gelir. Beslenmemizi düzenleyerek, egzersiz ve spor yaparak, iyi dinlenerek, bol su içerek karaciğerimizi korumamız mümkün. Bunun dışında mikrobiyotamıza mutlaka dikkat etmeliyiz. Bağırsaktaki bakteriler bizim için çok önemli. Bağırsak ikinci beyindir, hatta bazen birinci beyin olur. Bağırsaktan aldığımız toksinlerin birçoğu tekrar karaciğere gelir. Bu toksinler karaciğerde metabolize edilmek zorundadır. Eğer bu toksinler çok fazla olursa, karaciğer hasarına sebep olabilir"

Diğer yandan karaciğer sağlığı için sardalya tüketiminin son derece önemli olduğunu ifade eden uzman isim brokoli, yeşil sebzeler, enginar, kırmızı ve mor meyvelerin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir. Sağlık sorunları ve belirtiler konusunda mutlaka sağlık personellerinden destek alınması gerekmektedir.