Günde 10 Bin Adımın 10 Önemli Faydası

Düzenli yürüyüş yapmak hem fiziksel hem de ruhsal sağlık açısından önemli katkılar sağlar.
Günde 10 Bin Adımın 10 Önemli Faydası

Bu nedenle rutin şekilde harekete önem vermek gerekir.

10 Bin Adım Diyabeti Önlüyor

Her gün düzenli olarak 10 bin adım atmak insülin direncine iyi geliyor ve diyabetin gelişme riskini azaltıyor. Kan şekeri düzene girdiği için, ailesinde bu hastalıktan olan kişiler için de baştan önlem alınmış oluyor.

Kanser İçin Önlem

Düzenli 10 bin adım atmak ve bunu her gün yapmak kanser gibi ölümcül olabilen hastalıkların önüne geçiyor. Devam ettirilmesi şartıyla vücudun her bölgesindeki bağışıklığı güçlendiriyor ve bu da kanser çeşitlerinin önüne geçiyor. Ayrıca hormon düzensizlikleri de giderilmiş oluyor.

 Kalp Damar Hastalıkları Riski Azalıyor

En önemli faydalardan biri kalp ve damar hastalıklarının engellenmesidir.  Düzenli olarak her gün on bin adım atmak  kolesterolü dengeler. Bu da koruyucu kolesterolün artmasını sağlar. Damar sertliği,tansiyon da diğer dengelenme durumunu belirtiyor.

 Sıkı Bir Vücut Sağlanıyor

Düzenli olarak her gün bin adım atmak ve bunu devam ettirmek, obeziteye karşı basit ve etkili bir yöntem olarak görülüyor. Özellikle diyet yapan kişiler bunu yürüyüşle desteklediklerinde daha da iyi sonuçlar çıkıyor. Hem kilo kaybı hem de sıkı bir görünüm elde ediliyor.

 Diğer Faydalar Neler

  Günde on bin adım atmanın diğer faydaları da şu şekilde:

  • Ruhsal çöküntüye, depresyona iyi geliyor. Yrümeyle beraber beyinde mutluluk hormonu salgılanıyor ve bu da olumsuz düşüncelerin etkisinin azalmasında etkili oluyor. Ayrıca konsantrasyonda da artış görülüyor.
  • Alzheimer riskini azaltması diğer bir faydasıdır. Felç ve alzheimer hastalıklarının giderilmesinde düzenli yürüme etkilidir.
  • Daha derin bir uyku sağlanıyor.  Uykusuzluk probleminin ortadan kalkmasını sağlıyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
  • Osteoporozdan koruyor
  • Cinsel isteği artırıyor.