Günde 1 fincan sıcak çikolata içenler fazla kilolarından kurtuluyorlar!

Fazla kiloları olanlar için önemli bir uzmandan ilginç bir açıklama geldi. Sıcak çikolata içerek kilo verileceğini iddia eden uzmanın açıklaması tartışılmaya başlandı.
Günde 1 fincan sıcak çikolata içenler fazla kilolarından kurtuluyorlar!

Fazla kiloları olanlar için doktorların hazırlamış oldukları diyet listelerinde kesinlikle olmaması gereken ürünlerden birisi olan sıcak çikolata ile alakalı olarak oldukça enteresan bir açıklama geldi. İngiliz uzman Steve Bennett sıcak çikolata içilerek fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu iddia etti.

SICAK ÇİKOLATA ZAYIFLATIR MI?

Sıcak çikolata içmenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini iddia eden Steve Bennett, “Günde bir fincan sıcak çikolata içmek yüksek lif içermesi bakımında kilo vermeye yardımcı olabilir. Diyetinizde daha fazla lif olması daha az yemek yemenizi ve daha uzun süre kendisini tok hissetmenizi sağlar. Sıcak çikolatanın ana bileşeni olan kakao da lif açısından çok zengin bir besindir. Ancak bunun şeker ilavesiz bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Şekerli sıcak çikolata kilo verdirmez aksine kilo aldırır.” dedi.

SAĞLIKLI SICAK ÇİKOLATA TARİFİ!

Sıcak çikolatanın sağlıklı bir formda olabilmesinin yolu da Steve Bennett tarafından açıklandı. Uzman ismin önerisine göre toz halinde hazır sıcak çikolataların kullanılmaması gerekiyor. Onun yerine bir bardak süt, iki yemek kaşığı kakao ve tatlandırıcı kullanılarak sıcak çikolata kolaylıkla hazırlanabilir. Bu şekilde günde 1 fincan tüketilen sıcak çikolata zayıflamak isteyenlere yardımcı olabiliyor.

Öte yandan lifli besinler tüketirken dikkatli olunması gerekiyor. Lif her ne kadar sağlıklı bir bileşen olsa da fazlası büyük zararlara yol açabiliyor. Kararında alınan lifli gıdalar iyi bakterilerin gelişmesini sağlıyor. Su emilimini de teşvik ederek sindirim sistemini de düzenliyor. Çok fazla lif alındığında ise mide ve bağırsak sorunları yaşanmaya başlanıyor. Bunun için aşırıya kaçılmaması öneriliyor. Lifli gıdalar mutlaka tüketilmesi gerekirken aşırıya kaçmamanın insan sağlığı için yararlı olduğu açıklandı.