Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Yöntemler

Kış mevsimi geldiğinde karşılaşılan en önemli problemlerden bir tanesinde hiç şüphesiz ki grip tehlikesi. Havaların soğuması ve bağışıklık sisteminin zayıflaması bu dönemde grip tehlikesi ile karşı karşıya kalmamıza neden oluyor.
Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Yöntemler

Özellikle de toplu ve kapalı ortamlar bu riskin daha çok artmasına yol açabiliyor. Peki gribe yakalanmadan bu dönemi atlatmanın bir yolu yok mu? Elbette ki alacağımız bazı yöntemler ve edinmemiz gereken birtakım alışkanlıklar doğrultusunda gribe yakalanmadan bu dönemi atlatmamız mümkün. Konu ile ilgili tüm detaylar için yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Gribe Karşı Etkili Besinler Tüketin

Kış mevsimi ve soğuyan hava ile birlikte bağışıklık sistemimiz çökmeye başlar ve bu da başta grip olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarır. Buna bir de yetersiz ve düzensiz beslenme de eklenince gribe yakalanmadan bu dönemi atlatmak neredeyse imkânsız bir hâl alır. Bu anlamda en büyük risk altında olan grup ise çocuklar, gebeler ve yaşlılardır. Peki hangi besinler griple mücadelede daha etkilidir? Gelin birlikte inceleyelim.

C Vitamini Yönünden Zengin Besinler

Gripten korunma söz konusu olduğunda hepimizin aklına ilk gelen hiç şüphesiz ki C vitamini yönünden zengin yiyecekler oluyor. Dolayısıyla yeterli miktarda C vitamini değeri yüksek sebze ve meyveler tüketmek bu anlamda oldukça önemli. Ancak burada tüketilen sebze ve meyvelerin organik ve taze olmaları da son derece önemli bir öneme sahip. Tüm bunların yanı sıra C vitamininin demir emilimini arttırmak gibi önemli bir özelliğinin bulunduğunu da belirtmemiz gerekiyor. C vitamini yönünden en zengin besinleri sıralayacak olursak başlıca; maydanoz, portakal, kivi, brokoli, greyfurt, ananas ve mandalina şeklinde sıralayabiliriz.

D Vitamini Yönünden Zengin Yiyecekler

D vitamininin vücutta sentezlenebilmesi için ultraviyole güneş ışığına ihtiyaç vardır. Kış mevsiminde güneşli gün sayısı oldukça az olduğundan dolayı da D vitamini yetersizliği görülebilmekte ve bu da gribe davetiye çıkarabilmektedir. Bu durumda bir doktora başvurulmalı ve gerekirse D vitamini desteği alınmalıdır.

Gribe karşı mücadelede etkili diğer önemli besinler ise çinko yönünden zengin yumurta, kabak, deniz ürünleri, bakliyat gibi yiyeceklerdir.