Gözlerini Ovuşturanlar İçin Büyük Tehlike

Günlük yaşamda pek çok kişi gün içerisinde gözleri ovuşturmak için fazla zaman ayırmaktadır yani bu alışkanlık haline gelmiş bir durumdur.
Gözlerini Ovuşturanlar İçin Büyük Tehlike

Ancak vücudun en hassas yeri olan gözlere özen göstermek gerekmektedir. Gözleri fazla ovuşturmak bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bunların başında keratokonus gelmektedir. Bu hastalık gözün ön tabakasındaki korneanın sivrileşmesi ve incelmesi şeklinde bir hastalıktır. Göz kaşımanın hastalığın sebebi ve gelişim göstermesi üzerinde etkili olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle göz kaşımak tehlikeli bir durumun işaretçisi olabilir.

Bu hastalık genellikle erken yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Genellikle iki gözde birden görünse de bir gözün görme seviyesi daha düşük olmaktadır.

Keratokonus Hastalığı Nedir?

Gözde meydana gelen keratokonus hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de göz ovuşturmanın hastalık üzerinde olumsuz etkisinin bulunduğu belirtilmektedir. Hastalık kornea tabakası ile ilgili olduğundan dolayı göz kaşındığında hastalık sebebiyle değişimler meydana gelmekte ve bu da görme seviyesinin düşmesine neden olmaktadır. Hastalığın ilerlemesiyle birlikte görme azalmakta, gözde kamaşma ve hassasiyet şikâyetleri ortaya çıkmaktadır.

Keratokonus hastalığı için erken teşhis büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ergenlik dönemindeki çocukların düzenli olarak göz muayenesinden geçirilmesi gerekmektedir. Hastalık teşhisi konulduğunda temel amaç hastalığın ilerlemesini durdurmak ve görme seviyesini mümkün olduğunca artırmaktır.

Keratokonus Ve Tedavisi

Keratokonus hastalığının tedavisi için kornea tabakasına işlem uygulanır. Korneal çapraz bağlama tedavisi ismi verilen bu uygulama ile hastalığın durdurulma ihtimali yüzde doksan oranındadır. Fakat hastalık çok ileri seviyede ise bu durumda tabakanın kalınlığından dolayı bu tedavi uygulanamamaktadır. Bundan dolayı erken teşhis edilmesi oldukça önemlidir. Hastalık otuz beş ile kırk yaşlarına gelindiğinde ilerlemesini durdurmaktadır. Bu süreçte stabilliğe bağlı olarak hastanın durumuna göre tedavi uygulanmaktadır.