Göz Seğirmesi Neden Oluyor?

Halk arasında en yaygın olarak görülen göz seğirmesi, neden oluyor bilinmesi gereken bir konudur. Halkın çoğu bu durumu bir hastalık olarak tabir etmektedir. Fakat genel anlamda bakıldığı zaman bu durumun daha çok göz kaslarına ilişkin bir durum olduğunu söylememiz gerekiyor.
Göz Seğirmesi Neden Oluyor?
Uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak bu tür sorunlar çok sık şekilde kendisini gösterebiliyor. Fakat bazı zamanlarda da göz seğirmesinin altında yatan temel sebeplerden birisi de göz sağlığı ile ilgili bir durum olmasından kaynaklı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Göz seğirmesi ile ilgili olarak şikayetlerin son zamanda oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki her geçen gün şikayetlerin biraz daha fazla artmaya başladığına şahit oluyoruz. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalcağınız zaman yapmanız gereken ise hemen en yakın sağlık kuruluşun yoluna başvurmanız olacaktır. Göz seğirmesinin altında yatan faktörlerin neler olduğu hakkında bir bilgiye sahip olmanız açısından önemli olacaktır. Böylelikle göz ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek kalıcı hasarların önüne geçme şansına sahip olursunuz. Gözde ki kasılmalar daha çok üst kapakta daha belirgin şekilde ortaya çıkar. Bazen üst kapak, alt kapak şeklinde görülürken bazen de her ikisin de de görülme olasılığı söz konusu olabiliyor. Göz kapağının sanki yumuşak bir şeyle çekiliyormuş gibi hissetmenize neden olacaktır. Göz seğirmesinin bundan böyle daha ciddi boyuta dönüşmemesi adına sizlerde hemen kontrollerin yapılmasını sağlamanız gerekiyor.

 

Gözde ki seğirmelerin ana kaynaklarından birisi de daha çok kronik bozukluklara bağlı olarak ortaya çıkabilme ihtimali söz konusudur. Göz seğirmesinin neden ortaya çıktığı tam olarak kesin bir tanı ortaya koyularak bulunamıyor. Genel olarak herhangi bir sebebe bağlı olarak ortaya çıktığı yönünde bir belirtiler ön plana sürülüyor. Bazen geçici şekilde görülürken bazen de daha uzun süreleri bulduğu olabiliyor. Fakat bu konuyla ilgili olarak yapılan araştırmaların da oldukça kısıtlı olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Göz seğirmesinin ortaya çıkmasının arkasında yatan faktörler şu şekilde ifade edilebilir.

Buna göre;
• Yorgunluk hali
• Uykusuzluk durumu
• Stresin olması
• Göz tahrişleri sonucu ortaya çıkar
• Göz alerji ve kuruluğu
• Göz kapağında gerginlik olması
• Gözün çok fazla ovuşturulması
• Kafein ve alkol içeren ürünlerin tüketiliyor olması
• İlaçların yan etkilerinden kaynaklı seğirme