Göbek eritme diyeti ve egzersizleri

Bölgesel zayıflama en problemli konulardan bir tanesidir. Özellikle göbek bölgesinde bulunan yağlardan kurtulmak için ekstra bir program gerekir. Bu konuda göbek eritme diyeti son derece faydalıdır.
Göbek eritme diyeti ve egzersizleri
Göbek yağlarından kurtulmak için mutlaka dikkatli ve disiplinli bir şekilde diyet listelerine uymanız gerekir. Diyet programlarını sporla desteklediğiniz zaman daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

 

Kilo problemi bulunan insanlar özellikle bölgesel kilo verme konusunda problem yaşayabilir. Uzun süreli diyetler ve sağlıklı beslenme programları uygulansa bile göbek bölgesinde bulunan yağlardan kurtulamayabiliriz. Göbek yağlarından kalıcı bir şekilde kurtulmak için özel bir kür programından yararlanmanız gerekir. 7 günlük kür programı ve egzersizlerle göbek yağlarından kurtulabilirsiniz.

 

Diyet yaparken mutlaka egzersiz programlarından yararlanmanız gerekir. Özellikle uzun süre aç kalmak bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olabilir. Böylece hastalıklara karşı vücut direncini kaybedebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi
Sabah kahvaltısında sütle karıştırılan yulaf ezmesine meyveler ekleyerek günlük şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

 

Maden Suyu ve Yoğurt Kürü
Yoğurt, maden suyu ve limon suyunu karıştırarak hazırlanan kür, sabahları kahvaltıdan önce tüketilir.

 

Ilık Su
Güne başlamadan önce sirkeli su içilmesi tavsiye edilir. Düzenli yapıldığı zaman göbek yağlarının erimesini hızlandırabilirsiniz.

 

Yoğurt Kürü
Akşam yoğurdun içerisinde pul biber ve birkaç damla limon sıkarak tüketebilirsiniz Haftanın 5 günü uygulanan yoğurt kürü kısa sürede göbek yağlarından kurtulmanıza yardımcı olur.

 

Elma Sirkesi
Mevsim yeşilliklerinden oluşan salatayı zeytinyağı ve 1-2 çorba kaşığı elma sirkesiyle tatlandırarak tüketebilirsiniz. Böylece sağlıklı bir öğün geçirebilirsiniz.

 

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diyet programlarını yaparken işlenmiş, paketli gıdalardan uzak durmanız tavsiye edilir. Yapay şeker bulunduran paketli gıdalar hem kilo almanıza hem de sağlığınızın bozulmasına neden olabilir. Vücudun ihtiyaç duyduğundan fazla karbonhidrat tüketimi bel ve göbek bölgesinde yağlanmaya neden olur.

 

Yağ Erimesinde Etkili Egzersizler
Diyet programları ile beraber egzersizlerden destek alarak bölgesel yağlanmadan kurtulabilirsiniz. Düzenli spor yapmak hem bağışıklık sistemi güçlendirir hem de daha çabuk kilo vermeye yardımcı olur. Göbek yağlarını eriten egzersiz programları;

 

Mekik
Karın kaslarının çalışmasını sağlayan mekik egzersizini 3 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

 

Plank
Karın kaslarının aktif şekilde çalıştıran plank egzersizi 20’şer saniye arayla yapabilirsiniz.

 

İp Atlama
Tüm vücudun aktif olarak çalıştıran bu egzersizi uzun süreli yapabilirsiniz.