Gergedan Virüsü Nedir

Son günlerde hastaların hastanelere olan başvusu sayısı artmaktadır. “Gergedan virüsü” sebebi ile bu artışın gözlendiği söylense de uzmanlar bu hususta böyle bir virüsün bulunmadığını dile getiriyor.
Gergedan Virüsü Nedir

Son zamanlarda oluşan hastalıklara ise “Rhinovirüs” ismindeki bakterinin sebep olduğu yönünde bir savunma var. Rhinovirüs ne anlama geliyor, nasıl etkileşim oluşturuyor, tüm sorularınız cevabı burada.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar açıklamalarında şu cümlelere yer veriyor. “ Son günlerde hastalıkların artmasındaki ana sebep “gergedan virüsü” şeklinde dile getiriliyor. Ancak bu isimde bir virüs bulunmamaktadır. “Rhinovirüs” adı son günlerde medyada yer alan haberlerde de olduğu üzere hastalık gergedanlardan gelmemektedir. Burun anlamını taşıyan “Rhino” kelimesinden kaynaklanmaktadır.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Altınbaş Üniversitesi Hastanesi Medical Park Bahçelievler Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar üst solunum yolları rahatsızlıkları hakkında da bilgiler sundu.

“GERGEDAN” DEĞİL “BURUN” ANLAMINDA.

Üst solunum yolları rahatsızlıkları üst solunum yollarında meydana gelen ve hafif şekilde seyreden belirtilerin tümüdür. Hastalığın ortaya çıkmasına toplamda 200 den fazla virüs etkili olur. En çok görülen etken ise rhinovirüslerdir.

GRİP ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Parainfluenza virüs, respiratuar sinsityal virüs, enterovirüs tarzındaki virüsler birbirinden farksız hastalıklar oluşturur. İnfluenza virüs genel olarak grip olarak isimlendirilir. Bu hastalık gerekli tedaviler uygulanmadığı ve ihmal edildiği durumlarda ölümcül sonuçlar doğurur.

BOL SU İÇİLMELİ VE DİNLENİLMELİ

Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme olasılığı son baharda daha yüksek olmaktadır. Rhinovirüs son bahar ve ilk baharda, coronavirüs ise kış aylarında sıklık göstermektedir. Su bir bireyin sağlıklı bir vücuda sahip olması açısından oldukça önemlidir. Sağlığımızı tehlikeye atan soğuk algınlığı hastalıklarında da bol su tüketimi önerilmektedir. Bunun yanı sıra eğer çalışan kesimden iseniz muhakkak istirahat almanız şarttır. Yoksa ayakta atlatılmaya çalışılan virüsü etrafınızdakilere de yayabilir ve kendiniz de iyileşme sürecinde zorlanabilirsiniz.

Özellikle yaşlılar, bebekler, kronik hastalığa sahip olanlar bu hastalıkları yaşadıklarında çok daha büyük problemlerin oluşma riski artacağından sürekli kontrol altında tutulmalıdırlar. Hastalıklara karşı bilinçlenilmesi, hastalığın hafife alınmaması da tedavinin seyri açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple hastalandığınız andan itibaren en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz.