Gece uykusunda olan bu durum kanser belirtisine işaret olabilir

Günün yorgunluğunu atmak için pek çok kişi gece uykusunu iple çekiyor. Ancak gece uykunuzu verimli bir şekilde almanıza engel olabilecek pek çok sebep olabilir. Uzmanların değerlendirmesine göre gece bu şekilde uyanmak o hastalığın belirtisi olabilir.
Gece uykusunda olan bu durum kanser belirtisine işaret olabilir

Gece uykularından terleyerek uyanmak ciddi hastalıkların sebebi olabilir. Uzmanların değerlendirmesine göre vücudun uyku sırasında kendisini dinlendirme sırasında terlemesi altında birtakım hastalıkların yatmasından kaynaklanıyor olabilir.

YAPILAN ARAŞTIRMA SONUÇLARINA GÖRE..

Konu ile ilgili İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Dr. Fatih Öçal, yaptığı açıklamasında gece terlemesinin yaygın olarak görüldüğünü ve genellikle bilinen bir sebebinin olmadığı bir durum olduğunu ifade etti. Öçal, yaptığı değerlendirmesinde gece terlemesi için şunları söyledi:

“Ancak yapılan araştırmalar sonucu gece terlemesi diyabetes mellitus (şeker hastalığı), menopoz, alkol ve sigara kullanımı, duygu durum bozuklukları, reflü hastalığı, hipertiroidizm (tiroid bezinin fazla çalışması), huzursuz bacak sendromu, obezite ve bazı ilaçlarla (antidepresanlar, kortizon, tiroid ilaçları, ağrı kesiciler) ilişkilendirilmiştir”

GECE TERLEMESİNE DİKKAT EDİN

Uzmanlar, gece terlemesi için birtakım hastalıkların altını çiziyor. İnsilün gibi çeşitli ilaçların alınması gece terlemelerini ortaya çıkarabilir. Bu durumda kan şekerinin kontrol edilmesi ve ilaçların gözden geçirilmesi gerekiyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar gece terlemelerinin bazı kanser türlerinin belirtisine ve enfeksiyonlara işaret ediyor olabilir.

Öçal, açıklamasının devamında gece terlemelerine ek olarak ateş de varsa bu durumun kanser açısından son derece riskli olduğunu şu şekilde özetledi:

“Gece terlemesine ateş eşlik ediyorsa enfeksiyon ve kanser açısından tetkik edilmelidir. Özellikle lenfoma hastalarında B semptomları olarak adlandırılan ateş, gece terlemesi, kilo kaybı görülebilmektedir. B semptomları sıklıkla ileri evre lenfoma hastalarında ortaya çıkmaktadır”

NOT: Haberimiz kesin bir teşhis ya da tedavi türü içermemektedir. Belirtiniz varsa bu noktada bir uzmandan görüş almanız ve muayene olmanız önerilmektedir.