Gebelik Dönemi Obezitesinin 8 Tehlikesi

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan obezite yeterince tehlikeli iken gebelik dönemi obezitesi hem sizin hem de bebeğiniz için oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Gebelik Dönemi Obezitesinin 8 Tehlikesi

Düşük

Gebelikte düşük genel olarak sorun olsa da obez bir annenin düşük yapma ihtimali sağlıklı annelere göre daha yüksektir.

Kan Kaybı

Obez annelerin doğumları çok zorlu geçmektedir. Yaşanılan en büyük sorunlardan birisi de kan kaybının çok yüksek seviyelerde olması.

Tromboz

Halk arasında kan pıhtılaşması olarak da bilinen tromboz kalp ve damar sistemleri içerisinde anormal derecede pıhtılaşma olması sorunudur.

Erken Doğum

Normalde 40 hafta süren gebeliğin obezite sorunu yaşayan annelerin 37. hafta dolmadan erken doğum yapma ihtimalleri oldukça yüksektir. Bunun dışında ölü doğum da yaşanılan diğer sorunlardandır.

Obez Bebek

Normal annelere göre kilolu bebek doğurma riskleri daha yüksektir.

Omuz Distosisi

Doğum sırasında bebeklerinin kafalarının doğumunun gerçekleşmesi ancak omuz ya da omuzlarının takılmasıdır. Tüm doğumların yaklaşık olarak % 0,2 - 2,1’inde görülen bu durum obezite sorunu yaşayan annelerin doğumlarında daha sık görülür.

Sezaryen Sorunları

Diğer tüm hastalıklar ve operasyon yaralarında da olduğu gibi sezaryen yaraları diğerlerine oranla daha geç iyileşir.

Bebek Travmaları

Zorlu bir gebelik süreci ve doğum nedeniyle bebeklerin travma yaşama riskleri daha yüksektir.

Fast food ve yüksek karbonhidratlı yiyeceklerinin aşırı tüketilmesi nedeniyle obezite adeta bir salgın hastalık gibi yayılıyor. Yapılan araştırmalara göre obezite hastalığı her 3 kişiden 1’ini pençesine almış durumda. Kendi hayatımızı atmış olduğumuz bu tehlike doğurmak istediğimiz çocuğumuzun da hayatını olumsuz etkiliyor.  Daha doğmadan potansiyel obezite hastası oluyor. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı beslenerek, düzenli spor yaparak obezitenin yaşamımızı bu denli etkilemesinden kurtulabiliriz.