Gaz sıkışması neden olur?

Gaz sıkışması problemi günlük hayatta oldukça rahatsızlık veren ve çok şiddetli bir karın ağrısına neden olan bir durumdur. Gaz sıkışması yanında sindirim rahatsızlıklarını da getiren bir problem olmaktadır.
Gaz sıkışması neden olur?
Bu kadar problem doğuran gaz sıkışmasının nedeni nedir? Gaz sıkışmalarına neler iyi gelmektedir? Gaz sıkışmasının tedavi yöntemleri nelerdir? Elmaelma.com tüm bu soruların cevabını sizin için araştırdı.

Gaz sıkışmasına neden olan başlıca neden yemek yenildiği sırada havada var olan bakterilerin mide ve bağırsaklara yerleşmesi durumudur. İlk başlarda ciddiye alınmayan gaz sıkışması tedavi edilmediği zamanlarda ciddi rahatsızlıkları doğurmaktadır. Gazı çıkaramayan kişilerde sindirim hastalıkları oluşmaktadır. Bakterilerin haricinde gaza neden olan nedenler arasında yenilen besinlerde bulunmaktadır. Soğan, kuru fasulye, lahana, enginar, mercimek elma gibi besinler gaz oluşuma neden olan besinlerdir. Bunların tüketiminden sonra vücutta belirli bir gaz oluşum durumu meydana gelmektedir.

 


Gaz Oluşum Durumunun Belirtileri

Gaz sancısının oluşmasındaki belirtiler şu şekilde olmaktadır. Dışkılamada zorlanma olması durumu ve ağır bir kokunun bulunması, kasılma ve şiddetli bir karın ağrısının yaşanılması gaz sorunlarının yaşanılma belirtileri arasında sıralanabilir.

 

Gaz Sıkışmasının Tedavi Edilmesi

Gaz sıkışması yaşayan kişilerin doktora gitmesi gerekmektedir. Doktora gittikleri takdirde küçük bir ilaç tedavisi ile bu ağrılardan kurtulabilirler. İlaç tedavisinin yanında kişiye alerji testi yapılmaktadır. Ardından kişiye özel bir diyet programı uygulanarak tane tane yenilmesinin önemi hakkında bilgi verilir.

 


Gaz Sıkışmasına İyi Gelen Yöntemler

Gaz sıkışması durumunu yaşayanların uygulayabileceği farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında ilk olarak papatya çayı gelmektedir. Gaz sıkışmasını önleyici olan papatya çayı sıkışma yaşanılması durumda rahat bir dışkılama yapılmasına da yardımcı olmaktadır.

Midede bulunana fazla asidin azalmasına yardımcı olan yöntem 1 tatlı kaşığı kabartma tozunun bir bardak ılık suda karıştırılması ile olmaktadır.

Gaz sıkışması yaşayan kişiler dar giyinmekten kesinlikle kaçınmalıdır. Gaz sıkışması dar olan kıyafetlerde daha da fazla artmaktadır.

Gaz sıkışması duruma yardımcı olacak son yöntem bir bardak ılım suyun yavaşça içilmesi yöntemidir. Ilık su yavaşça içilerek sancının olduğu yere masaj yapılması gaz sıkışması duruma oldukça fayda gösterecektir.