Fıtık Ameliyatsız Geçer Mi?

Fıtık ameliyatsız geçer mi? sorusu fıtık sorunu ile mücadele eden kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Kişilerin gündelik yaşantılarından iş hayatlarına kadar birçok konuda ciddi sıkıntılar yaşamalarına ve yaşam kalitelerinin düşmesine neden olan fıtık problemlerinin bir kısmının ameliyatsız geçmesi mümkündür.
Fıtık Ameliyatsız Geçer Mi?

Fıtık ameliyatsız geçer mi? sorusuna verilecek ilk cevap, fıtık sorunlarının ameliyatsız tedavi yöntemlerinin başında fizik tedavi yer almaktadır. Ayrıca ödemi, ağrıyı azaltmak ya da kas spazmlarının gevşemesini sağlamak adına ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar kullanılabilmektedir. Ameliyatsız fıtık tedavisi için soğuk- sıcak uygulaması, lazer, ultrason, elektrik akımı, rehabilitasyon ve manyetik alan fizik uygulamaları da tercih edilebilmektedir.

Fıtık Nedenleri?

Fıtık yanı Herni, organların yerinde kalmasını sağlamak ile görevli olan doku ya da kasların doğal alanları dışına çıkması, kayması ve protrüze olması nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Fıtık vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilmekte ve kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. İlaç, fizik tedavisi ya da ameliyat ile iyileşme gözlenebilen fıtık sorunlarının, ortaya çıkmasına bazı problemler neden olmaktadır. Fıtık nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır.

Ağır yük taşımak ve kaldırmak

Uzun süreler boyu ayakta kalmak

Fizik gücü gerektiren, işlerde çalışmak

Kronik öksürük sorunu

Ameliyat sonrası ortaya çıkan kes izleri

Uzun süre ıkınmak

Gebelik

Hızlı bir şekilde kilo almak ve karın içinde sıvı birikmesi gibi sorunlar fıtık nedenleri arasında yer almaktadır. Fıtık sorunu yaşayan birçok insanın merak konularından biri olan fıtık ameliyatsız geçer mi? sorusuna verilecek bazı cevaplar bulunsa da diğer tedaviler kesin bir çözüm olmayabilmektedir. Bu diğer tedaviler kişilerinin Fıtık ağrılarının geçmesini ve kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamaktadır.

Fıtık Belirtileri Nelerdir?

Fıtık belirtileri, fıtığın oluşum bölgesine göre değişkenlik göstermektedir. Bel ve boyun fıtığı yaşayan kişilerde şiddetli ağrı, his kaybı, güçsüzlük gibi belirtiler gözlemlenmektedir. Karın bölgesinde oluşan fıtık belirtileri ise şişlik ve şiddetli ağrılar ile kendini göstermektedir. Karın bölgesinde oluşan fıtıkta şişlik arttıkça ağrı hissi azalmakta bu ise tedavinin zorlaşmasına neden olmaktadır. Fıtık sorunları ile mücadele eden ve fıtık ameliyatsız geçer mi? diye merak eden kişilerin ise, fıtıklarının ilerleme durumu ve fıtığın nerede oluştuğu gibi kriterleri göz önüne alınarak kesin bir cevap verilmektedir.