Fast Food Yemek Ve Doğurganlık İlişkisi

Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak fast-food tüketimi, kadınların doğurganlık oranlarını olumsuz şekilde etkilemektedir.
Fast Food Yemek Ve Doğurganlık İlişkisi

Uzmanlar, düzenli şekilde hazır yiyecek yiyen ve meyve tüketmeyen bayanların gebe kalmakta zorlandığını açıklamıştır. Yapılan araştırmalarda hazır yiyecek yiyen bayanların, hiç fast food yemeyen ya da daha az yiyen bayanlara göre kıyasla gebe kalma sürelerinin daha uzun olduğunu açıkladı.

Düzenli olarak abur cubur tüketen kişilerin bir yıl içerisinde hamile kalmalarının zor olarak bulunduğunu söyledi. Uzman kişiler, verimli bir şekilde doğurganlık konusunda beslenme düzenine sahip olunmasını tavsiye etmektedir. Fakat araştırmalarda bazı kısıtlamalar da yer almaktadır. Bayanların gebelik öncesi hangi yiyecekleri yediklerini hatırlamaları istenildi.

Dikkat Edilecek Haftalar

Araştırmalarda bayanları 14-16 haftalık gebelik dönemi ziyaret edildi. Bayanlar hangi aralıklarla meyve, sebze, balık ya da hazır yiyecek tükettiklerini sordu. Ortaya çıkan veriler, bayanların hatırladıkları oldukları besinlere göre belirlenmiş oldu. Yapılan araştırmalar, ay içerisinde birden ya da üçten daha az meyve yiyenlerin hamile kalabilme zamanların, günde bir ya da birden fazla meyve yiyen kişilere göre daha uzun olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmalar, partnerleri tedavi görecek olan çiftlerin verileri incelemeye koyulmadı. Ortaya çıkan bulgular meyve gibi kaliteli iyi gıdalarla beslenerek hayatını sürdüren, hazır yiyecek tüketimini en aza düşüren kişilerde doğurganlığın yükseldiğini, hamile kalma zamanlarının da kısaldığını göstermektedir. Araştırmacılar, hazır yiyecek ile meyve tüketiminde ortaya çıkan ilişkin veriler yer alıyorken, yeşil gıdalar ve balık tüketimlerine göre bulgu çıkarılmadı. Babaların beslenme durumlarına bakmayan pek çok araştırmacı bulguları etkileyen başka faktörler de olmasına dikkat çekmektedir. Araştırmacılar, kadınların gebelik öncesi beslenmelerinin doğurganlıklarına etkisi bulunduğunu ortak bir açıklama ile kabul ederek yiyeceklerin ne kadar önemli olduğunu savundu.

İlgili Haberler