Eşme ilçesinde hiç iz bırakmayan ameliyat gerçekleştirildi

Uşak ilçelerinde bulunan devlet hastaneleri de sağlıkta bir çok değişim ve dönüşüme imza atmaya başladı.
Eşme ilçesinde hiç iz bırakmayan ameliyat gerçekleştirildi

Uşak Devlet Hastanesi’nde ilk kez 2015 yılında yapılan "Tek Kesiden Laparoskopik Safra Kesesi Ameliyatı" bu kez Eşme İlçe Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Eşme Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdem Obuz ve Anestezi Uzmanı Dr. Metin Özcan, Eşme Devlet Hastanesi’nde bir ilk olan Tek Kesiden Laparoskopik Kolesistektomi (tek kesi yapılarak safra kesesinin kapalı yolla alınması) operasyonunu gerçekleştirdi. Komplikasyon oranı yüzde 2 den az olan bu yöntemle hastalar 1 gün sonra ayağa kalkabilmekte, açık operasyon yöntemine göre daha kısa sürelerde hastaneden taburcu olarak normal yaşantısına dönebileceği açıklandı.

Op. Dr. Erdem Obuz; “Safra kesesi armut şeklinde, karaciğere tutunmuş olan, karaciğerde üretilen safra sıvısını depolayan bir kesedir. Zaman içerisinde safra sıvısının kristalleşmesi ve bu kristal yapıların birleşmesiyle safra taşları oluşabilir. Oluşan safra taşları veya kristalleri de safra yollarında tıkanma ve safra kesesinin iltihabı gibi sonuçlara neden olabilmektedir. Tedavide en etkili yöntem cerrahi yolla kesenin çıkarılmasıdır. Hastanın ve safra kesesinin durumuna göre uygun cerrahi yöntem belirlenerek açık veya kapalı yolla, genel anestezi altında safra kesesi kesilerek çıkartılır. Laparoskopik yöntemle bile birden fazla kesi açılarak yapılan bu operasyonu tek insizyon yöntemi ile (SILS) Eşme Devlet Hastanesinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. ” şeklinde açıklamalarda bulundu.