Erken doğum belirtileri nelerdir?

Doğum zamanı yaklaştığında herkesi bir heyecan kaplar. Bu sürece yaklaşırken anne adayında bazı belirtiler görülür. Doğum sürecinde her anne adayı farklı hisler yaşayabilir.
Erken doğum belirtileri nelerdir?
Erken doğum her anne adayının korkulu rüyalarından bir tanesidir. Normal şartlarda 40 haftanın sonunda gerçekleşen doğrum eğer 37. haftadan önce ortaya çıkarsa erken doğum adı verilir. Yapılan araştırmalara göre her 1 çocuktan bir tanesi erken doğmaktadır. .Eski zamanlarda ciddi risk doğuran bu problem günümüzde daha sağlıklı bir şekilde tamamlanmaktadır. Günümüzde 7 aylık prematüre doğan bebekler kuvözde özel bakım altında tutularak geliştirilir.

 

Erken Doğum Hakkında
Gebeliğin 20 ve 37. Haftasında gerçekleşen doğumlara erken gebelik adı verilir. Diğer bir deyişle bu bebeklere prematüre bebek adı verilir. Erken doğan bebeklerin büyük bölümü yoğun bakımda tutulur.

 

Erken Doğum Belirtileri
Gebelik ve doğum sürecinde yaşanan tecrübeler anne adaylarında değişiklik gösterir. Doğum öncesinde anne adayının vücudunda ortaya çıkan değişimlerin takip edilmesi bizlere net bir sonuç verebilir. Erken doğrum belirtileri;
• 10 dakikada bir sık hissedilen kasılmalar,
• Bel bölgesinde geçmeyen ağrı varlığı,
• Karnın alt kısmında ağrı ve kramplar,
• Vajinadan su gelmesi,
• Sulu ya da mukus benzeri vajinal akıntı,
• Vajina bölgesinde basınç hissi,
• Vajinal kanamalar gibi durumlar erken doğrum belirtileri arasındadır.

 

Erken Doğum ve Yalancı Doğum Arasındaki Fark
Gebeliğin son dört haftasında ağrısız rahim kasılmaları ortaya çıkabilir. Bu kasılmalara yalancı doğrum kasılması adı verilir. Rahmi doğuma hazırlayan bu kasılmaları takip etmek gerekir. Yalancı doğum kasılmaları erken doğumun habercisi olabilir. Kasılmaların erken doğum kasılması olup olmadığını anlamak için doktora başvurmanız gerekir.

 

Risk Azaltılabilir Mi?
Sağlıklı devam eden gebeliğin, erken doğumla bitip bitmeyeceği tam olarak belirlenemiyor. Fakat bazı etkenler erken doğum riskini artmasına neden olabilir. Bu tür etkenlerden uzak durarak, gebeliğin olağan seyrinde devam etmesini sağlayabilirsiniz. Gebelik dönemi botunca hekimin belirlediği aralıklarda kontrole gitmeniz tavsiye edilir. Ayrıca bu süreç içerisinde gerekli testleri yaptırmalı ve olası erken doğum riskinin kontrol altına alınmasına yardımcı olmanız gerekir.