En sağlıklı meyve belli oldu! Canan Karatay 30-40 tane yiyin diyerek açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan son açıklama ile birlikte en sağlıklı meyve açıklandı.
En sağlıklı meyve belli oldu! Canan Karatay 30-40 tane yiyin diyerek açıkladı

Sağlıklı yaşam konusunda vatandaşlara peş peşe önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu defa vatandaşlara "en sağlıklı meyve" diyerek açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda hem zeytinin nasıl yenmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunurken hem de kaç adet tüketmenin uygun olduğu gibi önemli konulardan bahsedildi. 

30-40 TANE YEMEK FAYDALI 

Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalara göre uzun ve yaşama giden yolda en faydalı besinlerden birinin de zeytinden geçtiği ifade edildi. Özellike de peynir ve zeytinin bir arada oldukça büyük faydasının bulunduğundan bahseden Karatay, "Turp yerseniz, turp gibi olursunuz. Beyaz peynir yanına 30-40 zeytin koyun, bütün gün düz duvara tırmanırsınız" şeklinde konuştu. Sağlıklı yaşamın sırlarını veren Karatay, yaptığı bu açıklmaların yanı sıra yiyeceklerin nasıl tüketilmesinin daha sağlıklı olabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu.

BU ŞEKİLDE TÜKETMEYE DİKKAT! 

Hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiği konusunun yanı sıra nasıl tüketilmesi gerektiği konusuna da değinen Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarda zeytinler konusunda tavsiyelerde bulunadu. Zeytinin tüketilmemesinin kısırlığa bile neden olabileceğinden bahseden Karatay yaptığı açıklamalarda “Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz.” şeklindeki ifadelerde dikkat edilmesi gereken belli başlı konulara da değinmiş oldu. 

ZEYTİNİN FAYDALARI NEDİR? 

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan bu açıklamanın ardından pek çok vatandaş tarafından zeytinin ne gibi faydasının bulunduğu da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre zeytinin başlıca faydaları şu şekildeydi;

1) Sindirimin kolaylaşmasını sağlamaktadır.

2) Cilt, tırnak ve saç için besleyici özelliği taşır.

3) Kanserin önlenmesinde yardımcı rol oynar

4) Tokluk hissini uzun sürelere kadar taşımaktadır.

5) Kalp sağlığına faydası bulunmaktadır.

6) Vücut gelişiminde önemli yere sahiptir.

7) Kan yapma özelliği taşımaktadır. 

Son derece faydaları bulunduğu tespit edilen bu yiyecek için Karatay tarafından bol tüketmenin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

İlgili Haberler