En büyük konsantrasyon sorunu beyin sisi

Beyin sisi probleminden muzdarip bir çok kişi bulunuyor. Özellikle stres durumumuz yüksek olduğu zamanlarda sıklıkla ortaya çıkıyor. Enerjisiz hissetmemize neden olan bu problem zihnimizi de geçici olarak servis dışı bırakır. Bu da konsantrasyon bozukluğuna neden olur.
En büyük konsantrasyon sorunu beyin sisi
Bu sorunu yaşayan pek çok kişi hayatın korkulu bir şekilde geçiriyor. Bir anda tanıdığımız insanların isimlerini unutuyor ve kafası karışmış hissediyoruz. Bu durum insanların kokuyla hayatına devam etmesine neden olabilir. Beyin sisinde nöronlarınızın küçük bir kısmı geçici olarak kapanarak bu sorunları ortaya çıkarıyor
Zihin kaybını takıntı haline getirmek durumu daha da zorluyor. Düzgün bir hastalık teşhisi ancak uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Günlük olaylarda anlık olarak tutunma yetisini kaybetmek sizde bu sorunun olduğunu gösterebilir. Zamanla insanları güçsüzleştiren bu problemin tedavisi için sabır son derece önemlidir. Bu problem basit unutma değildir.

 

Beyin Sisine Neden Olan Şeyler
Gluten Tüketimi Ve Çölyak Hastalığı
Aşırı oradan gluten tüketmek ya da çölyak hastalığı beyin sisi nöbetlerini tetikleyebilir. Bu sorunun zihinsel performansımız üzerindeki etkisini sürekli olarak fark edemeyiz. Beslenmenizi değiştirmek beyin sisini yok etmenize yardımcı olabilir.
Hormonal Değişimler
Menopoz zamanlarında beyin sisi sorunu karşımıza çıkabilir. Östrojen seviyesindeki hızlı düşüş zihinsel süreci de etkisi altına almaktadır. Doktor yardımı gerekir.

 

Tedavi Şekli
Beyin sisi teşhisi koyulduktan sonra bu problemin altında yatan sorunları bulmak gerekir. Tedavi de ilk adım her zaman uzmanların bize verdiği talimatlara uymaktır. İkinci adım ise zihinsel olarak bu duruma kendimizi hazırlamaktır. Beyin sisiyle mücadele ederken soğukkanlılığımızı her zaman korumamız gerekir. Stres ve anksiyetenin bu durumu daha da tetiklediğini unutmamalıyız.
• Evinizden çıkmadan o gün yapacağınız planları not alın.
• Problem ortaya çıktığı zaman oturun ve rahatlayın.
• Anahtar ve cep telefonunuzu her zaman cebinizde tutun.
• Gün içerisinde basit zihin egzersizleri yapın.
Beyin sisi probleminde en önemli tedavi yöntemi arkadaşlarınızın ve ailenizin desteğini almaktır. Yaşadığınız bu sorunu normalleştirmeye çalışın. Takıntı haline getirmek sizi daha zor bir duruma sokabilir. Aynı deneyimi yaşayan insanlarla konuşarak rahatlayabilirsiniz. Olumlu ve rahat bir tavır takınmak hayatınızı daha mutlu sürdürmenizi sağlayacaktır.