Emziren Annelere 6 Adımda Beslenme Önerileri

Emziren annelerde özellikle daha fazla süt gelmesi için beslenme konusunda daha dikkatli hareket edilmesi gerekmektedir.
Emziren Annelere 6 Adımda Beslenme Önerileri

Emzirme döneminde olan anneler için özellikle doğru şekilde ve dengeli olarak beslenmek önemlidir. Bu nedenle emziren annelere 6 adımda beslenme önerileri özellikle uygulayabileceğiniz küçük detaylar ile bebeğinizin beslenmesi açısından etkili sonuçlar elde edebileceğiniz farklı bilgilere sahip olmanızı sağlamaktadır.

Et, Tahıl ve Süt İle Beslenilmeli

Sütünüzün kalitesi bebeğinizin beslenmesi ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi açısından önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle bu dönemde beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi ve sağlıklı bir şekilde beslenilmesi gerekir. Et, tahıl ve süt ürünleri özellikle yüksek vitamin ve mineral sağlaması açısından önemlidir.

Protein Tüketimine Dikkat Edilmeli

Düzenli şekilde protein alınması özellikle emzirme döneminde annelerin beslenmesi konusunda önemlidir. Bebeğin gelişimini olumlu şekilde etkileyebilmek adına buradayım oldukça önemlidir. Bu nedenle et ve et ürünleri, kalsiyum yönünden zengin olan süt ve süt ürünlerinin gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.

Hafta En Az 2 Defa Balık Tüketilmeli

Anne sütünün verimli olması özellikle bebeğin gelişimi açısından önemlidir. Bu nedenle beslenme tarzına dikkat edilmesi gerekir. Balık tüketimi özellikle bu dönemde dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Haftada en az 2 defa mutlaka balık tüketilmesi gerekir. Bu sayede anne sütünün kalitesi arttırılabilir.

Emzirme Sonrasında Su Tüketimi

Emzirme döneminde özellikle suyun azalması söz konusu olmaktadır. Vücudun süt üretebilmesi için suya ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle anne sütünün kalitesini arttırmak ve çoğalmasını sağlayabilmek için mutlaka her emzirme sonrasında bir bardak su içilmesi gerekir.

Gaz Yapan Yiyeceklerden Uzak Durulmalı

Doğum sonrasında bebekte gaz sancısı yaşanabileceği için emzirme döneminde dikkatli olunması gerekir.

İlk 3 Ay Diyet Yapılmamalı

Özellikle ilk üç ay zayıflamak amacı ile diyet yapılmaması gerekir.