Elektronik sigara mı normal sigara mı daha zararlı? İki sigara arasındaki fark

Son dönemlerde gençler arasında yaygınlaşmaya başlayan elektronik sigara araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak ABD’de 5 yıldır elektronik sigara kullanan bir kızın ciğerlerinin söndüğü haberi ülkemizde de gündem oldu.
Elektronik sigara mı normal sigara mı daha zararlı? İki sigara arasındaki fark

Halk arasında ne yazık ki elektronik sigaraların normal sigaralara göre daha masum olduğu gibi bir kanı bulunuyor. Ancak gerçek öyle değil! Bu sebeple elektronik sigara mı normal sigara mı daha zararlı? Araştırmaları hız kazanıyor. İşte iki sigara arasındaki temel farklar..

ELEKTRONİK SİGARA NEDİR?

Elektronik sigara normal sigaraya göre hem kokusu hem de dış görünümü daha masum gibi gözüküyor olabilir. İçerisinde nikotin, aroma verici bazı maddeler ve kimyasalların olduğu biliniyor. Elektronik sigara, aynı normal sigara gibi ciğerlere çekilerek kişiye sigara hissini verir. Kül dökülmemesi ve normal sigara gibi ağır kokmaması sebebi ile tiryakiler bu sigaranın daha az zararlı olduğunu iddia ediyor.

Konuya ilişkin uzmanlar elektronik sigaranın uzun vadede ne tür bir etki yaratacağını bilmiyor. Likitlerin içerisindeki nikotin sigaraya daha da bağımlı bir hale getirebilir. Yine uzmanlar akciğerlerde hasara neden olabileceği gibi kanser riskini de artırabilir.

ELEKTRONİK SİGARA MI NORMAL SİGARA MI DAHA ZARARLI?

İki sigara türünün içinde de nikotin bulunmaktadır. Nikotini tüketmek başlı başına kanser riskini artırmak ve ciğerlere zarar vermek demek! Uzmanların elektronik sigaralarda bulunan gliserin, aroma verici ve propilen glikol gibi maddeler üzerindeki araştırmaları devam ediyor. Özetle söylemek gerekirse iki sigaranın da sağlığa ciddi olarak zararı bulunmaktadır.

ABD’den gelen akciğer sönmesi haberi sonrasında patlamış mısır akciğeri vakaları da daha sık araştırılmaya başlandı.