Eldeki Uyuşma ve Ağrının Sebepleri

Durup dururken ellerinizde hissetmeye başladığınız ağrı ve uyuşmalar sizi tedirgin mi ediyor? Bu durum, bilek ya da dirsekleriniz de sinir sıkışması olduğunun habercisi olabilmektedir. Şayet bu ağrı ve uyuşmaların boynunuza kadar ilerlediğini hissediyorsanız bu durum da boyun fıtığına işaret etmektedir.
Eldeki Uyuşma ve Ağrının Sebepleri

Ellerde meydana gelen uyuşmalar karpal tuner sendromu, ulnar oluk sendromu gibi birtakım sorunlara bağlı olarak gelişebilmektedir. Şimdi biraz bunlar üzerinde duralım:

Karpal Tunel Sendromu Neye Denir?

Karpal tunel sendromu, bileğin iç kısmında yer alan kemik kas ligamanlar arasından elimize ulaşan ve median olarak adlandırılan sinirin sıkışması olarak ifade edilmektedir. Sinirin sıkışması halinde işlevlerini yerine getirmesi güç bir hale gelir ve sinir kılıfında da ödem ortaya çıkar.

Karpal tunel sendromuna bağlı olarak ortaya çıkan en temel bulgular ellerde ağrı, uyuşma ve güçsüzlük hissi olarak kendini göstermektedir. Elin gece uyurken sabaha kadar bilekten bükülü kalması nedeniyle bu belirtiler uykudan kalkıldığında kendini hissettirmektedir. Eller ile çok fazla iş yapılması halinde yaşanan tüm bu şikayetler daha çok artmaktadır. Sendromun daha çok ilerlemesi durumunda el ayasındaki kaslar erimeye uğrayabilmektedir.

Ulnar Oluk Sendromu

Dirsek kısmında yer alan kemikler arasından geçen ulmar sinirinin sıkışmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Dirseğin uzun bir süre boyunca herhangi bir yere dayanması ya da bükülü kalmasıyla açığa çıkmaktadır.

Ulnar oluk sendromu olan bireylerin yüzük ve serçe parmaklarında uyuşma şikâyeti söz konusudur. Özellikle dirseğin gece uyku esnasında bükülü kalmasına sonucunda şikayetler daha çok artmaktadır.

Ulnar Oluk ve Karpal Tunel Sendromları İçin Alternatif Tedavi Yöntemleri

Tedavinin başarılı bir şekilde seyredebilmesi için en temel husus sinirde meydana gelmiş olan tahribatın giderilmesidir. Bu duruma yol açan alt yapı düzeltilerek ileriye dönük tedavinin sağlanması son derece önemlidir. Soruna yönelik olarak tedavi esnasında el bileği ya da dirsek bölgesine nöral terapi uygulanır ve buna bağlı olarak da sinirin etrafındaki ödem azalmaya uğrar ve aynı zamanda da sinirde meydana gelen tahribat da geri döner. Bozucu alan enjeksiyonlarının de kesinlikle tedaviye dahil edilmesi gerekmektedir.