Dr. Zafer Aydın'dan kan bağışı çağrısı

Dr. Zafer Aydın,"Ülkemiz genelinde olduğu gibi Güney Ege Bölge Kan Merkezi sınırları içinde yer alan Denizli, Uşak ve Muğla'da da keskin bir şekilde kan bağışının azaldığını belirterek, vatandaşlara da kan bağışı çağrısında bulundu.
Dr. Zafer Aydın'dan kan bağışı çağrısı

Kan ve kan ürünü stoklarında ciddi oranda azalmalar hissedilmeye başlandığını aktaran Türk Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, yaptığı  yazı açıklamada şunları kaydetti;

Ülke olarak bir pandemi tehtidi altında olsak dahi, bu viral bulaş sebebiyle tedavi gören hastalarımız haricinde, sürekli olarak kan ve kan ürünü alması gereken talasemi, hemofili, kanser gibi kronik hastalarımız ile gebelikte görülen akut kanama, ertelenemeyen ameliyatlar, trafik kazaları gibi nedenlerle de acil ihtiyaç duyulan hastalarımız için kan ve kan ürününe ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu süreç içerisinde Türk Kızılay ekip alanlarında tüm tedbirleri almış, gerekli hijyen ve koruyucu donanımları eksiksizce sağlamıştır. Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları, sosyal izolasyon ve maske kullanımı gibi gerekli koruyucu tedbirlerini bizde tekraren hatırlatıyoruz; ancak yine Tüm hemşehrilerimizi iyilik için, tedavi bekleyen hastalarımız için Türk Kızılay’ ımızın açık tuttuğu kan bağış noktalarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.

Ayrıca sayılı günlerle beklediğimiz Mübarek Ramazan ayında da kan bağışı ekiplerimiz, her sene olduğu gibi bu sene de iftar öncesi ve sonrasında belirlenen sabit noktalarımızda kan bağışı kabul edebilecek şekilde organize olacaktır. Her sene Ramazan Ayında azalması normal kabul edilen kan bağışları öncesinde hazırlıklarını bu yönde yapan Kan Hizmetlerimiz; yaşanan süreç karşısında belki de daha önceki yıllardan daha çok bu sene eda edeceğimiz Ramazan Ayında kan bağışına ihtiyaç duymaktadır.

İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte, ülke olarak birbirimize faydalı olmak için daha da kenetlenmemiz gereken bu günlerde kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu tekrar belirtiyorum.