Dörtyol’da bulunan Devlet Hastanesi binaları tamamen yıkılıyor

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, Uşak’ta 2022 yılında yapılan icraatlar hakkında ilgili daire müdürleri vasıtası ile kamuoyunu bilgilendirdi.
Dörtyol’da bulunan Devlet Hastanesi binaları tamamen yıkılıyor

Toplantıda basın mensuplarına görsel bir sunu gerçekleştiren Uşak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, Dörtyol mevkiinde bulunan Devlet Hastanesi eski binalarının tamamen yıkılarak yerine büyük bir diş hastanesi yapılacağını duyurdu.

Akdağ, randevu alan hastaların yüzde 23’ünün de randevusuna gelmemesinden yakındı.

Akdağ, “Dörtyol’da bulunan eski devlet hastanesi binası yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine gayet modern büyük bir diş hastanesi yapılması planlanıyor.

1 Ocak – 31 Ekim arasında Uşak’ta 2 milyon 20 bin 853 hastaya bakıldı. Uşak hastanelerinde 42 bin 114 hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik.

Uşak’ta toplam 4 bin 926 sağlık çalışanı var

Uşak’ta kamuda 249, özelde 85 uzman hekim görev yapıyor. Pratisyen hekim sayısı ise kamuda 277, özelde 12. Ambulans sayısı ise 50.

Mesai dışında verilen sağlık hizmetleri ile randevu kapasitesi yüzde 20 genişledi. Hastanede polikliniklerin tamamına yakınında 3 gün içerisinde randevu veriliyor. Vatandaşlarımız, randevu konusunda sıkıntı yaşamıyor. Ancak randevu alan hastalarımızın yüzde 77’si randevusuna gelirken, yüzde 23’ü gelmiyor. Bu da başak hastalarımızın hakkına girmek oluyor. Randevuya gelmeyecek vatandaşlarımız, lütfen randevu saatinden önce gelmeyeceklerse randevularını iptal ettirsinler.

Uşak Sağlık Müdürlüğü olarak 2022 yılında tüm birimlerimize 16 milyon 433 bin TL değerinde yeni tıbbi cihazlar alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Akdağ, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden en çok yakındığı konuların başında gelen bozuk asansörler konusunda da gerekli çalışmaların yapıldığı ve bakanlıktan ödenek çıkarıldığını, asansörlerin en kısa zamanda sağlam bir şekilde hizmet vereceğini müjdeledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)