Domates ve salatalık için uzmanlardan kritik uyarı! Eğer böyleyse sakın almayın

Domates ve salatalık için uzmanlardan uyarı geldi.
Domates ve salatalık için uzmanlardan kritik uyarı! Eğer böyleyse sakın almayın

Domates ve salatalık için uzmanlardan kritik uyarı! Eğer böyleyse sakın almayın: Domates ve salatalık sebzeleri için uzmanlardan kritik uyarı geldi. Buna göre domates ve salatalık bu şekildeyse asla almayın. Domates ve salatağın ilaçlı olması durumunda alıp evde iyice yıkarım diye düşünerek ürünler alınabiliyor. Ama bu kesinlikle yanlıştır. İlaçlı hiçbir ürünü almamak lazım. Peki bu ürünlerin ilaçlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bunu anlamak aslında çok basit. Domates mevsimsel bir mevye olduğu için uzmanlar tarafından yaz aylarında tüketilmesi gerektiği söyleniyor. Bunun dışındaki aylarda ise illa domates almak istiyorum diyorsanız mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. 

DOMATESİN İLAÇSIZ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?

Eğer domatesin kabuğu çok yapay görünüyorsa ve çıplak gözle beyaz çizgilerin farkına varıyorsanız bu gıda nitrik asit içeriyor olablilir. Bu nedenle bu ürünlerin asla alınmaması gerekmektedir. Peki salatalık alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

SALATALIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Salatalık yine kış mevsiminde tüketilmesi önerilmemektedir. Yaz sebzesi olduğu için yazın tüketimi önerilmektedir. Peki salatalık alırken içerisinde çekirdek bulunmayanlar sağlığa zararlıdır. Zaten mevsimi dışında tüketilmesi başlı başına bir sağlık sorunu oluşturabilir. Bu nedenle domates ya da salatalık tüketirken mutlaka yaz mevsimleri tercih edilmelidir. Mevsimsel sebzeler olan bu iki sebze yazın tüketilmelidir. 

İlgili Haberler