Doktor Vekil Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sıkıntılara değindi

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üniversiteden gelen bazı doktorların hasta bakmaması, bazı bölümlerin doktorsuz kalmasına neden oldu.
Doktor Vekil Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sıkıntılara değindi

Bu konunun sıkıntı yarattığını söyleyen Doktor kökenli AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, öğretim üyesi olan doktorların hasta bakmamasına anlam veremediğini, doktorların kadrosu dolu göründüğü için de yerlerine atama yapamadıkları için sıkıntı yaşandığını belirtti.

Güneş, vatandaşın randevu alamamasının da Türkiye’nin genel sıkıntısı olduğunu, bu konuda yaşanan sıkıntıları da Sağlık Bakanlığına ilettiğini kaydetti.

“Kadroları dolu olduğu için yerlerine hasta bakacak doktor da atayamıyoruz”

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Uşak üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen bazı doktorların yeni yıldan itibaren hasta bakmaması ve hastalanan Uşaklılara yaklaşık 2 ay sonra randevu verilmesi yakınmalara neden oluyor.

Üniversite kökenli doktorların hasta muayene etmeme kararı sonucu, nefroloji bölümünde hiç doktor kalmadığı ve böbrek hastası Uşaklıların başta Afyon olmak üzere yakın illere giderek tedavi olmaya çalıştıkları öğrenildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Hemşerilerimizin şikâyetleri bana da geliyor. Uşak Devlet Hastanesi, yıllar önce, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne hizmet verebilmek adına Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştu.

Yeni yıldan itibaren Tıp Fakültesi kökenli bazı doktorlar, hasta muayene etmeyeceklerini, yalnız eğitim alanında hizmet vereceklerini belirtti. Bunun üzerine hemşerilerimiz sıkıntılar yaşamaya başladı.

Kadroları da dolu göründüğü için yerlerine hasta muayene edecek doktor atanmasını da sağlayamıyoruz. Böyle bir şey yok. Başhekim beyden aldığım bilgilere göre 8 öğretim elemanı imzalamamış, bununla ilgili Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında bir sözleşme var problem bu sözleşmeden kaynaklanıyor. Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüzle bu konuyu görüştüm burada yapılabilecek bir şey varsa tüm Türkiye genelinde bu konuyu tekrardan gözden geçirmeleri gerektiğini ifade ettim. Uşaklıların vekili olarak bu durumu Sağlık Bakanlığına sürekli bildiriyorum. İnşallah en kısa zamanda çözeceğiz” dedi.

“Randevu alamamak tüm Türkiye’nin sorunu”

Uşaklı vatandaşların Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden randevu alamamaktan kendisine de yakındıklarını belirten Güneş; “Hastanelerden randevu alamamak ya da çok ileri tarihlerde randevu verilmesi, sadece Uşak’ın değil tüm Türkiye’nin sorunudur.

Uşak’ta hemşerilerimizin sağlık sorunlarını da yakından takip ederek çözüm önerileri ile birlikte Sağlık Bakanımıza iletiyorum. İnşallah kısa zamanda randevu sorununu da en aza indireceğiz” ifadesini kullandı.

Doktor kökenli AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, öğretim üyesi olan doktorların hasta bakmamasına anlam veremediğini, doktorların kadrosu dolu göründüğü için de yerlerine atama yapamadıkları için sıkıntı yaşandığını belirtti.

(SALİH KILINÇ / HABER)