Doğum Kontrol Hapını Bırakır Bırakmaz Hamile Kalmayın

Kadınların gebelikten korunma yöntemleri içerisinde en sık kullanılan doğum kontrol hapı yöntemidir. Doğum kontrol hapını her gün aynı saatte ve düzenli bir şekilde kullanmak neredeyse % 100 oranında etkili bir koruma sağlar.
Doğum Kontrol Hapını Bırakır Bırakmaz Hamile Kalmayın

Gebelikten korunurken en etkili yöntem olmasından dolayı pek çok kadın doğum kontrol hapı kullanır. Ancak doğum kontrol hapı kullanan kadınlar, hemen hamile kalıp kalamayacağını bilmek ister. Bu konuda pek çok kadının merak eder. Doğum kontrol hapı kullanmak gebelik için bir engel değildir.

Doğum Kontrol Hapı Kullanımı

Doğum kontrol hapı genellikle gebelik istenilmediği durumlar için kullanılır. Ancak sadece gebeliğin istenmediği zamanlarda kullanılmaz. Kimi zaman da adet düzenlenmesi için de doğum kontrol hapına ihtiyaç vardır. Doğum kontrol hapı sayesinde de kişilerin adetler düzene girer. Ancak gebe kalınmak istenildiğinde doğum kontrol hapı kullanımını da bırakmak gerekir.

Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hemen hamile kalmamak gerekir. Çünkü doğum kontrol hapı bırakıp hamile kalmak için öncelikle adet döngüsünün düzeltilmesi gerekir. Bunun için de hapı bırakır bırakmaz hamile kalmamak önemlidir.

Doğum Kontrol Hapı Bıraktıktan Ne Kadar Sonra Hamile Kalınır

Doğum kontrol hapı kullanmanın hamileliği geciktirdiği konusunda yanlış bir bilgi söz konusudur. Oysa bu şekildeki bir durum söz konusu değildir. Doğum kontrol hapı kullandıktan sonra istenildiği zaman hamile kalmak olanaklıdır. Hatta bu konuda yapılan çalışmalara göre doğum kontrol hapını uzun süre kullanan kişiler, kısa süre kullanan kişilere göre daha kolay hamile kalmaktadır.

Doğum kontrol hapını kullanmayı bıraktıktan sonra ilk üç ay içerisinde hamile kalmak uzmanlar tarafından önerilmez. Çünkü adet döngüsünün düzene girip hamile kalmak çok daha önemli bir hal alır.