Doğal Tedaviler Yararlı Mı?

İlaç satarak para kazanan onlarca farklı ilaç şirketinin sağlığımız ile oynadığı haberleri doğru mu?
Doğal Tedaviler Yararlı Mı?

İlaç şirketlerine duyulan güvensizlik geçtiğimiz dönemlerde karşımıza çıkan haberlerden ileri gelmektedir. Hayatımızı tehlikeye sokabilecek riskleri taşıyan ilaçlardan uzak durmamız gerekmektedir.

İçeriği tam olarak kimyasal olan ilaçların üzerinde yer alan “doğal” ibaresi adeta sağlığımızı tehlikeye sokmaktadır. Peki, bu endişelerden kurtulmak için neler yapmalıyız? İlaç şirketlerinin insan sağlığı ile oynamalarının nedenleri nelerdir? Gelin hep birlikte göz atalım.

İlaçların tehlikelerini denetleyen özel mekanizmalar devreye giriyor!

Kimyasal içerikli ilaçların yan etkileri örtbas edilerek insan sağlığıyla oynandığı hakkında söylentiler bulunuyor. Geçmişte tüm dünyada engelli bebeklerin dünyaya gelmesine neden olan Thalidomide, hamilelikte mide bulantısını önlemek için piyasaya sürülmüştür. Fakat bu ilaç yüzünden 10 bin bebek engelli dünyaya gelmiştir. Ailelere yüklü miktarlarda tazminat ödeme cezasına çarptırıldı.

İlaç denetimlerinde büyük bir yetkiye sahip olan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA),tüm ilaçları piyasaya sürülmeden önce test ederek güvenilirliğini onaylamaktadır. Bu aşamalar yıllar alıyor olsa da insan hayatına büyük faydalar sağlamaktadır.

Ortaya çıkan test sonuçlarını doğru yorumlamak gerek!

Teste katılmış olan kişilerin ne durumda ve hangi yaş grubunda oldukları oldukça önemli. Çünkü klinik sonuçları yaş grubuna göre değişken sonular doğurabilmektedir. Bu nedenle kimler üzerinde daha etkili buna dikkat etmekte büyük faydalar olmaktadır.

Kolesterol İlacınızı Bırakmadan Önce İyi Düşünün!

Son dönemlerde oldukça tartışma konusu haline gelen kolesterol ilaçları oldukça önem arz ediyor. Kötü kolesterolü dengelemek konusunda piyasaya sürülen ilaçların evet yan etkileri bulunuyor fakat kolesterol kalp krizine de yol açıyor. Kalp krizi gibi tehlikeli bir duruma maruz kalmak mı ya da etkisi kanıtlanmış ve FDA’den onay almıştır. Bu nedenle ilaç firmaları bizi kandırıyor diye her zaman ön yargılı olmamak gerek.

“Doğal” tedavi yöntemlerine direk inanmayın!

İlaç şirketleri tarafından doğal tedaviler, örtbas ediliyor düşüncesi çok yaygın olsa da bazen aktarda satılan bitkilerden çok fazla şey beklememek gerek. Bazı insanlar pazarlarda satıdan şifalı ot” olarak adlandırılan ürünleri alarak bir anda her şeyin düzeleceğiniz benimsemektedir. Keşke her şey bu kadar basit olabilse!

Bu gibi durumlarda doğal bitki adı altında ve çeşitli rahatsızlara iyi geliyor diye adlandırılan bitkiler veya karışımlar dolandırıcılar tarafından satışa sunulmaktadır. Bazen hekim kontrolü olmadan tüketilen doğal içerikli ürünlerde yan etkileri ilse bambaşka bir sağlık sorununa neden olabilmektedir.

Özetlemek gerekirse;

  • Kulaktan dolma her bilgiye inanmamak gerekiyor. Reklamlarda dönen bilgilere güvenerek sağlığınızı riske atmayın en başta birkaç adet hekim ile görüşerek öce bilgi alın. Onay verilirse kullanabilirsiniz elbette.
  •  FDA onayından geçmiş ve uzun süredir tedavilerde önerilen ilaçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yan etkisi olsa dahi size faydası daha fazla oranda olacaktır
  •  Doğal tedavi yöntemlerini tercih ederken en başta doğal olduğunu test edin. Hekiminize sorun ve sağlığınızı daha fazla riske atmayın.