Diz kireçlenmesi neden olur? Diz kireçlenmesi nasıl geçer?

Diz ile eklem arasında yer alan kıkırdak dokularını zaman içerisinde zarar görmesinden dolayı kıkırdak yapılarının kireçlenmeler meydana gelmektedir. Kişinin günlük hayat içerisinde, diz kireçlenmeler ile olumsuz etkileri de beraberinde getirir.
Diz kireçlenmesi neden olur? Diz kireçlenmesi nasıl geçer?

Kireçlenmelerden kaynaklanan günlük hayat içerisinde yapılacak olan aktivitelerin azalması ağrı sıklıklarının daha çok fazla yaşanması gibi benzeri durumlar diz kireçlenmelerine bağlı olarak yaşanmaktadır. Bununla alakalı tedavi süreçleri doğal yöntemlerle yapılan tedavi süreçleri mümkündür. Tabii ki de bazı faktörler ön planda olmalıdır. Kişinin yaşı boyu kilosuna göre değişebilmektedir tedavi yöntemleri.

Dizlerde Kireçlenme Rahatsızlıkların Belirtileri

Bu rahatsızlıklar, özellikle ileriki yaş dönemlerde sıklıkla görülmektedir. Kireçlenmelerde en sık yaşanan durumlarından birkaçı ise hareket esnasında diz bölgesinde ses gelme halleri, merdivenlerden inip çıkarken var olan ağrıların daha da artmasına sebebiyet vermektedir. Bu tür durumlar hem günlük hayat içerisindeki hareket kısıtlamasına sebebiyet verir. Hem de ağrıların daha da iyileşemeyecek bir boyut olmasına neden olur.

Dizlerde Yaşanan Kireçlenmelerin Nedenleri

  • Yaşlılık sebebiyle hareket kısıtlılığı
  • Romatizma rahatsızlığı
  • Enfeksiyon sonucu oluşan kireçlenmeler
  • Lupus, Gut ve benzeri hastalıklar
  • Hemofili gibi sebepler dolayısıyla dizlerde yaşanan kireçlenmeler meydana gelmektedir.

Diz Kireçlenmesinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Tedavi aşamaları, kişinin yaş faktörlerine göre değişebilmektedir. Yaş faktörünün önemi şu yönden avantajlı olmaktadır. Eğer kişinin, yaşı çok genç ise doğal yöntemlerle de tedavi edilebilir. Eğer yaş olarak ilerlemiş ise o kişiye cerrahi müdahaleler gerekebilir. Hastanın yaşı, kilosu, boyu gibi faktörler göz önünde bulundurulduğu takdirde doktor tarafından en uygun tedavi seçilmiş olur bu süreç aşamasında.

Diz Kireçlenmelerinde Yapılan Cerrahi Müdaleler

Ilk önce hastanın, cerrahi müdahale olup olmasının yapılacak bazı testler sonucunda karar verilmektedir. Dizlerde yaşanan hassasiyet olması, çekilen grafiklerde diz eklem ağrılarında kıkırdak yapısına bağlı olarak daralma, şekil bozuklukları, deformasyonlar oluşumu gibi durumlar hastanın cerrahi müdahale yapılıp yapılmamasına dair karar verilmektedir. Diz kireçlenmelerinde en uygun tedavi uygulanması çok önemlidir. Kişinin yaşamı, boyunca yapacağı cerrahi müdahaleler hayatını o yönde olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Alanında uzman doktordan mutlaka randevu alınıp cerrahi müdahale başlangıcı yapılabilir.