Diz Ağrıları Neden Olur?

Adım atmaya başladığımız günden itibaren vücudumuzun tüm yükünü çelen dizler, belli bir zamandan sonra pek çok insanda mutlaka ağrı problemlerine yol açabilmektedir.
Diz Ağrıları Neden Olur?

Görülen en yaygın diz problemlerinin başında ise kireçleme, menüsküs ve bağ yaralanmaları gelmektedir. Bu ağrı ve şikayetlere en çok neden olan durum ise fazla kilolar olup; hayat kalitesini de önemli oranda düşürüyor. Tüm bunlarla birlikte manuel tedavi yöntemi ile oluşan bu diz ağrılarının tedavi edilebileceğini söyleyebiliriz.

Diz Ağrılarının En Büyük Sebebi Hareketsizlik ve Fazla Kilolar

Tüm yaşamımız boyunca en çok kullandığımız eklemlerin başında diz eklemleri gelmektedir. Özellikle orta yaş grubu olan 35 ila 45 yaş aralığındaki bireylerde bu ağrılar çok daha sık görülmektedir. Dizlere fazla ağırlık uygulamasından dolayı fazla kilolar ve bunun yanı sıra hareketsizlik, diz ağrılarının en önemli nedenleridir.

En Çok Kimlerde Görülür?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi diz ağrıları en çok fazla kiloya sahip bireylerde ortaya çıkan bir şikayettir. Bunun yanı sıra profesyonel anlamda faaliyet gösteren sporcularda, devamlı oturarak çalışan bireylerde, yanlış ayakkabı kullanımlarında, kas ve iskelet yapısı zayıf olanlarda ve kireçlenme dolayısıyla gelişen eklem hasarlarında diz ağrıları yaygın olarak görülmektedir.

Henüz gelişim çağında olup diz ağrısı çekmekte olan çocuklarda ilk etapta anne sütü alıp almadıklarının sorgulanması gerekmektedir. Şayet bu durum çocuğun beslenme yetersizliğinden kaynaklanıyor ise pediatristten yardım alınarak gerekli besin takviyeleri ile ağrıların geçirilmesi mümkün olabilmektedir.

Eklem kıkırdağı ile beraber eklem kenarlarında oluşum gösteren değişikliklerle sabit olan kireçlenme ise yaşın ilerlemesi ile birlikte artış göstermekte ve hastada ciddi diz ağrıları, aynı zamanda da son derece ciddi eklem hareket kısıtlılığı ortaya çıkmaktadır. Bu şikayet doğrultusunda hasta dizini bükemez ve açmakta da güçlük çeker.

Diz Ağrılarında Manuel Terapi Yöntemi

Tedavi için ilk etapta diz ağrılarının hangi sebebe bağlı olarak geliştiğinin araştırılması gerekmektedir. Bunun ardından da uygun manuel terapi yöntemlerine başlanmaktadır. Manuel terapi yöntemi ile diz kıkırdağına herhangi bir şekilde dokunulmadan dışarıdan müdahale edilerek iç bağlar güçlendirilir ve böylece hastanın diz ağrısı şikayetlerinden kurtulması sağlanır.