Diyette Başarıyı Sağlama Yöntemleri

Günümüzde uygulanan diyetlerde başarı oranı oldukça düşük olduğundan dolayı farklı yöntem ve tekniklerle diyette başarı oranını arttırmak mümkün olmaktadır.
Diyette Başarıyı Sağlama Yöntemleri

Günümüzde stresli hayat şartları, yoğun çalışma temposu ve insanların egzersiz ve spora ayıracak boş vakitlerinin kalmaması gibi sebeplerden dolayı aşırı kilo ve obezite sorunu oldukça artmış durumdadır. Bu durum kişileri ve ülkeleri olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Kişilerin fiziki yönden olduğu kadar psikolojik yönden de bu aşırı kiloların olumsuz etkileri görülmektedir. Ayrıca kilo vermek için denenen birçok ürün uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu anlamda aşırı kilolar için en etkili yöntem kişiye göre hazırlanan diyet listeleridir.

Fakat bu diyetlerin başarı oranı oldukça düşük kalmaktadır. Özellikle kişiler diyet listelerine sadık kalmamakta ve kısa sürede pes edebilmektedirler. Ve her başarısız zayıflama denemesi kişilerde olan öz güven kaybını daha da arttırmaktadır.

Diyetlerde Başarıyı Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

Diyetlerde başarıyı arttırmak için bazı husus ve davranışlarda değişikliklere gidilmesi ve dikkatli olunması gerekmektedir. Diyetlerde başarıyı artıcı faktörler ise şu şekilde yer almaktadır;

  • Diyette başarı için gerçekçi hedefler oldukça önemlidir. Bu sebeple hedeflenen kilo gerçekçi bir şekilde belirlenmeli ve kişinin bu hedefe olan inancı en üst seviyeye çıkarılmalıdır.
  • Sık sık tartılmak kişinin motivasyonun düşürmektedir. Çünkü diyetlerde kilo verme durumu dönemsel olarak değişmektedir. Hatta bazı durumlarda az da olsa kilo alındığı bile olabilmektedir. Bu sebeple belirli aralıklarla tartılmak daha iyi bir gösterge olacaktır.
  • Belirli hedeflere ulaşıldığında kişinin kendini ödüllendirmesi motivasyonun artmasını sağlayacağı için son derece önemlidir.
  • Yapılan diyette hedeflerde sapma bile olsa özellikle verilen kiloların bilinci ile hareket etmeli ve bu anlamda diyete devam edilmelidir.
  • Yemek yeme isteği uyandığında beyni başka şeylere odaklanmalı ve özellikle sosyal çevreye bu süreçte daha fazla eşlik edilmelidir.
  • Acıktığınızı hissettiğinizde bir süre bekleyip dinlendikten sonra bir daha düşünün çünkü farklı duygular kişinin aç olmasa bile acıktığı hissi verebilmektedir.