Diyabete Neden Olan 10 Etken

Diyabet hastalığı yaşadığımız dönemin en sık görünen sorunlarından biridir.yiyeceklerin giderek doğallıktan uzaklaşması başta olmak üzere birçok neden bu hastalığa neden olabilir.
Diyabete Neden Olan 10 Etken

Ancak şeker dengesini ve tansiyonu etkileyen bir rahatsızlık olduğu için mutlaka üzerinde durulması gereken bir sorundur.

 Gereksiz Kilolar

Vücudun normalde ihtiyacı olandan fazlasını yemek ve hareket etmemek kilo nedenidir. Oturarak çalışma ya da bilgisayarda çok zaman geçirme gibi nedenlerle birçok kişi hızla hacim olarak genişlemektedir.  Fazla kilolar hormon dengesini bozacağından insülin dengesini de etkilemektedir. Bu nedenle diyabeti önlemek için öncelikle fazla kilolardan uzak durmak gerekir.

 Spor Rutini Olmaması

Vücudun sadece kilo vermek için değil, sağlıklı olarak varlığını sürdürmesi için düzenli olarak hareket etmesi gerekir. yani alınan enerjinin atılması aynı zamanda hücresel yenilenme için de önem teşkil eder. Spor yapmak insülini dengeleyen en önemli etkenlerdir ve diyabet olmamak için yapabileceğiniz bir hareket seçebilirsinzi.bunun illa maça hazırlanır türde olması da gerekmez, rutin yapılması önemlidir.

 Beslenme Hataları

Şeker hastalığının farklı türleri için beslenme hataları belirleyici olabilir.  diyabete neden olan yanlış beslenme, hızlı kiloya da neden olur. glisemik indeksi yüksek gıdalar, sık acıkma nedenidir ve lif düşüklüğü nedeniyle kan şekerini dengesizleştirir. Çok kalori ve bunun harcanmaması zamanla diyabet için zemin yaratabilir.

Sporun Bırakılması Ve Obezite

Sporu düzenli yapan kişiler birden bunu bıraktıklarında kasların sıkılığı gidebiliyor ve yerini yağlara bırakıyor. Bu gibi hallerde obezite için de zemin oluyor. Fazla ve gereksiz yağlanma hormon dengesini de bozduğundan diyabet hastalığına neden olabilir. spor bırakılacaksa beslenme ve günlük harekete önem verilerek bunu yapmak gerekir. ayrıca çok sık hormon dengesizliği olan durumlardan kaçınmak gerekir. hormonların dengesiz olması diyabeti tetikler.

  • Hamilelik
  • Genetik yatkınlık
  • Çocukluk döneminde obezite
  • Kentleşme
  • Stresin kronik hal alması