Diş kayması nedir ve nasıl düzeltilir?

Genel olarak diş yapımız u ya da v şeklinde bir dizayna sahip olup kemerli bir görüntü andırmaktadır. Dişlerin yapısı uzun süre boyunca herhangi bir aksaklık göstermeden kişinin yaşamı boyunca kalacak şekilde bir yapıya sahiptir. Fakat bazı nedenlerden dolayı dişlerde kaymalar oluşabilmekte ve bu kaymalar zaman içinde çene ve ağız yapısında birtakım kötü görüntüler oluşturabilmektedir. Bu sorunu yaşayan kişiler diş kayma nasıl düzeltilir? Şeklinde soruya cevap araya bilmektedir. Bununla ilgili size derlediğ
Diş kayması nedir ve nasıl düzeltilir?
Diş kayması sorunu yaşayan kişilerin sayısı azımsanmayacak derecededir. Genel olarak diş kayma sorunu alt dişlerde meydana gelir. Dişler yapısı gereğince kişinin görüntüsünü büyük oranda etkileyebilmektedir. Kişinin yaşını ve gülüşünü dahi etkileyebilecek niteliğe sahiptir. Bunun oluşma sebeplerinin arasında diş etlerinin çekilmesi etkili bir sebeptir. Diş etlerinin çekilmesi ile boşluklar oluşur ve bu boşluklar diğer dişlerin birbirini itmesi sonucunda çene yapmasan da bozukluklar oluşturmasına neden olabilmektedir.

Birçok doktorun diş çekmek yerine dolgu yapmayı önermesinin asıl sebebi diş kaymasının önüne geçmektir. Dolgu işleminin yapılabilmesi için genel olarak dişin halen kurtarılır bir tarafının olması gerekmektedir. Diş çekim işlemi gerçekleştirdikten sonra kişilerin kesinlikle implant, protez ya da takma diş şeklinde tedavilere başlaması oluşacak sorunların önüne geçmeyi sağlayacaktır. Diş kayması sorunu yaşayan kişilerde alt çene üst çeneye göre daha ön planda görülmektedir. Öyle bir durumun oluşması da çenedeki eklemlerin zarar görmesine ve kişinin sağlık sorunu yaşamasına da neden olabilmektedir.

Mutlaka Tedavi Edilmesi Gereken Durumlar

Yüz ya da çene yapısındaki asimetrik görünüm

Süt dişlerinin erken çıkması ya da çok geç dökülmesi
Nefes alma işlemini ağızdan yapılıyor olması
Kişinin konuşma ya da yemek yeme gibi işlemlerde zorluk çekiyor olması
Çocukluk döneminde uzun bir dönem boyunca emzik ya da biberona kullanılmış olması
Diş Kayması Tedavisi Nasıl Olur?

Tedavi yöntemlerinde birçok seçenek bulunmaktadır. Çene yapısındaki orantısız büyümeyi durdurabilmek adına çene ya da dişlere hafif bir kuvvet uygulayarak bu bozuklukların önüne geçmek için uygulanan bir takım tedaviler bulunmaktadır.

Braketler

Dişlerin üzerine yapıştırılabilen braketler, lastikler bu tedavide kullanılabilmektedir. Teller braketlerden geçirildikten sonra dişlere takviye bir kuvvet verilerek doğru bir şekilde düzelmelerine imkân tanınmaktadır. Bu tedavinin ne kadar süreceği ile ilgili kesin bir süre vermek mümkün değildir. Braketlerin renkleri şeffaf ya da renkli olabilmektedir.

Hareketli Apareyler

Yemek yeme ya da diş fırçalama işlemlerinde çıkarılabilen şeffaf yapıda olan bu aygıt olup çeneyi yerleştirilip diş kayması ya da çene bozukluğu gibi tedavilerde kullanılabilmektedir.