Diş Fırçalarken Sakın Bunu Yapmayın

Dişlerin daha sağlıklı olması için diş fırçalamak elbette ki çok önemli.
Diş Fırçalarken Sakın Bunu Yapmayın

Gerek bakteri gerekse mikrop oluşumunun önüne geçilebilmesi açısından yemekler sonrasında dişler arasında kalan artıklarının giderilmesi gerekiyor. Ayrıca bu artıklar belirli bir süre sonra diş taşı oluşumuna da sebep olur. Elbette bunların hepsinin önüne geçilebilmesi için dişleri fırçalamak ve temiz bir şekilde ağız sağlığı çok büyük önem arz ediyor. Ancak dişleri fırçalarken de belirli kurallar olduğunu bilmek gerekir.

Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Diş fırçalarken dişe zarar vermemek için yapılmış olan araştırmalar sonucunda bazı bilgiler paylaşılmış bulunuyor. Öncelikle diş fırçası kullanımı gerçekten de çok önemli. Diş ve diş eti birleşimine 45 derece açı ile yerleştirilen diş fırçaları, 10 kere dairesel olarak hareket ettirildiğinde istenilen sonuçların alınmış olacağı açıklanmış bulunuyor. Ayrıca fırçanın özellikle diş yüzeyleri, yanak ve dil tarafının da aynı şekilde fırçalanması gerekir. Diş yüzeylerinin de ileri geri hareketlerle fırçalanması gerekmektedir. Diş hekimleri tarafından yapılan açıklamalar da bu şekilde yapıldığı takdirde daha net sonuçların alınabileceği söyleniyor.

Her gün dişlerin günde 2 defa ve 2 dakika kadar fırçalanması gerektiğini bildiren diş hekimleri, özellikle diş fırçalamadan önce fırça ıslatmanın çok yanlış bir hareket olduğunu açıklamış bulunuyorlar. Fırça başı küçük ve orta sertlikte fırçaların tercih edilerek diş etlerine zarar vermenin önüne geçilmesi gerektiğini söylenmektedir. Diş hekimleri sadece diş fırçalamanın tam bir temizlik sunmadığı ara yüz fırçası veya diş ipi gibi şeylerle dişlerin ara yüzlerinin temizlenmesi sağlanması gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca bunun da en az günde 1 defa yapılmasının şart olduğunu bildiriyorlar. Bu sayede tam anlamıyla dişlerin arasında bulunan artıklardan da kurtulunacağı bildiriliyor. Diş fırçalama konusunda her türlü işlem dikkatli şekilde yapılmalıdır.