Diş Eti Hassasiyeti Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti çekilmesi yaygın bir durum olsa bile günlük hayatımızda çok daha karşılaşılan durum diş eti hassasiyeti ile peşinden gelen sızı ve ağrılardır.
Diş Eti Hassasiyeti Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

İlgili sağlık makalelerinde sık sık bahsedilen bir konu olan diş eti hassasiyeti nedir ve nasıl tedavi edilir konusunun diş macunu firmalarının kendi sitelerinde görülmesi ise çok mantıklıdır. Çünkü diş ve diş eti rahatsızlıklarının neredeyse tamamı dişlerin küçük yaşlardan başlayarak fırçalanmamasına dayanmaktadır. Bu alışkanlığın genç yaşlarda edinilmesi toplumumuzu daha sağlıklı (ve daha güzel görünümlü) hale getirecektir.

Diş Eti Hassasiyetinin Nedenleri Nelerdir?

Çoğunlukla bir şekilde aşınmış diş minesi ya da açıkta kalmış diş kökü yüzünden oluşan diş hassiyetleri çürük, yakın zamanda yapılan dolgu gibi diş hekimliği işlemleri, kırık veya yontulmuş diş, tartar birikmesi, beyazlatma gibi nedenlerle de yaşanabilmektedir. Bundan sonra karşımıza çıkan soru ise diş eti hassasiyeti nasıl tedavi edilir şeklinde olur. Kaliteli bir diş macunu kullanmak, diş fırçanızı daha yumuşak bir çeşit ile değiştirmek ilk başta alınacak önlemler arasındadır. Direk sıcak veya soğuk gıda alımından da bir süre uzak durun. Durum devam ediyorsa ve nedeni örneğin açıkta kalmış bir diş kökü ise diş hekiminiz size açıkta kalmış bölgeyi kapatmak için duyarsızlaştırma veya yapıştırma işlemleri uygulayabilir. Bu da yapışkan reçine türü malzemelerin kullanılması demektir. Eğer yaşanan bu hassasiyet ileri boyuttaysa gündeme kök veya kanal tedavisi bile gelecektir. Diş hassasiyeti için ilaç aramaktan öte yapılacaklar bunlardır. Sabah, akşam günde iki kere diş fırçalama alışkanlığı diş sağlığında bütün ilaçların yerine geçer.

Diş Hassasiyeti ve Diğer Diş Sorunlarının Önüne Geçmek

Herkes zaman gelir, diş hassasiyeti yaşayabilir fakat geçmiyorsa sorun var demektir. Bütün bunları daha başta önleyebilirsiniz. Ağız hijyeni sağlamak yani dişleri günde en az iki kere fırçalamak bu önlemlerin başında gelir. Pek çok rahatsızlığın nedeni olan beslenme biçiminize de bir göz atın. Şekerli yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak durun, çocuklarınızı da uzak tutun. Bruksizm olarak bilinen diş gıcırdatmaları yaşıyorsanız, kurtulmak için gene diş hekiminize danışmayı ihmal etmeyin.