Diş Çürüğü Ağrısı Bitkisel Yollarla Nasıl Geçer?

Diş çürüğünün sebep olduğu ağrıyı geçirmek için karanfil, karanfil yağı, karbonat, zencefil, karabiber, zerdeçal, vanilya, çörek otu, nane gibi farklı farklı doğal ilaçlar kullanılabilir.
Diş Çürüğü Ağrısı Bitkisel Yollarla Nasıl Geçer?

Her biri tuz, su, pamuk, gargara gibi çeşitli yöntemlerle kullanılarak diş ağrısına kalıcı olarak olmasa da bir çözüm olup insanların diş çürüğü ağrısını geçirmekte önemli rol oynar.

Diş Çürüğü Ağrısı Neden Olur?

Diş çürüğü ağrısının sebepleri olarak; şeker, nişasta gibi karbonhidratlı yiyecekler örnek gösterilebilir. Yiyecek ve içecekler diş yüzeyinde uzun süre kalarak ağızda var olan bakterilere besin kaynağı olup ağızda asit üretilir. Oluşan bu asidik ortam dişin sert dokusuna zarar vererek diş minesine zarar verir ve diş çürümesine sebep olur.

Diş Çürüğü Ağrısına İyi Gelen Doğal İlaçlar Nelerdir?

Diş çürüğü ağrısına iyi gelebilecek ilaçlar olan karanfil, karabiber, zerdaçal, nane, çörek otu, badem, taze salatalık, karbonat, limon özü, oksijenli ve tuzlu su, üzüm sirkesi gibi doğal besinleri çeşitli tüketim şekilleriyle birlikte kullanarak bu sağlık sorununa çözüm üretilebilir. Bu doğal besinlerle diş çürüğü ağrısı ortadan kalkabilir. Örneğin;

  • Tuzlu su ve üzüm sirkesi gargara yapılarak dişlerin uyuşmasını sağlar ve kısa süreliğine ağrının dinmesine yardımcı olur.
  • Ağrıyan dişin olduğu bölgede çiğnenen karanfil de dişleri uyuşturmak için çokça kullanılan bir yöntemdir. Aynı şekilde bir pamuğa koyulan bir miktar karanfil yağı daha etkili bir biçimde diş ağrısını dindirir.

Benzeri birçok besin ve yöntemle birlikte diş ağrısı kısa süreliğine de olsa atlatılabilinir.

Diş Çürüğü Ağrısıyla Evde  Nasıl Başa Çıkılır?

Diş çürüğü ağrısının evde de üstesinden gelmenin yolları vardır. Dişlerin düzenli bir şekilde en az sabah ve akşam olmak üzere fırçalanması gerekir. Çürümenin temel sebeplerinden biri olan yemek artıkları ve bakterileri fırçalayarak da önlem alınabilir. Diş ipi ve kürdan kullanımı da diş fırçasının yetersiz kaldığı yerde dişleri temizler. Uyurken yüksek yastık kullanımı kan basıncını etkileyerek diş ağrısının önüne geçer. Bahsi geçen doğal ilaçlar da evde diş çürüğü ağrısı karşısındaki en büyük silahlardandır.