Diş ağrısını geçiren ev reçeteleri!

Diş ağrısı en dayanılmaz ağrı türlerinin başında gelmektedir. Diş ağrısını evde geçirmek mümkün mü? Hangi yollarla diş ağrısı geçer?
Diş ağrısını geçiren ev reçeteleri!

Diş ağrısı insanların oldukça şiddetli olarak hissettikleri ağrı türlerinin başında geliyor. Dayanılmaz seviyelerde olan diş ağrıları çoğu kişinin kabusudur. Özellikle gece saatlerinde artan diş ağrılarına evde çözüm bulmanın büyük önemi vardır. Diş ağrısına evde ne yapılarak geçebilir?

DİŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Diş ağrısına neden olan rahatsızlıklar farklı farklı olabilir. Diş bakımlarını ihmal edenler bu hazin son ile karşılaşmak zorundadır. Ancak diş ağrısının ilk nedeni çürük dişlerdir. Çürüyen dişler oldukça savunmasız bir hale gelirler. Zamanla içi oyulup çürük diş kaybedilecek seviyeye gelebilir. Çürüyen diş iltihaplanma yapacaktır ve o iltihap da ağrıya neden olur.

DİŞ AĞRISINA EV YÖNTEMLERİ!

Diş ağrısını evde geçirebilmek için bazı yöntemler bulunuyor. Bunlardan ilki tuzlu su ile gargara yapmaktır. Bir çay kaşığı tuz çay bardağına konulur ve üzerine ne sıcak ne de soğuk su olmayan ılık su eklenir. Hazırlanan bu karışım ile gargara yapmak diş ağrısını hafifletecektir.

Diş ağrısını hızlıca geçiren bir diğer yöntem de buz uygulamaktır. Ağrıyan dişin olduğu tarafa bir süre buz tutulur. Buzun soğuk etkisi ile diş ağrısı geçecektir.

Diş ağrısını geçirmek işçin sarımsak da kullanılmaktadır. Bir diş sarımsak dövülerek ağrıyan dişin üzerine uygulanır. Doğal antibiyotik özelliği olan sarımsak diş ağrısının yok olmasına destek verecektir.

Diş ağrısında karanfil de kullanılabilir. Evde varsa karanfil yağı bir miktar pamuğun üzerine uygulanır ve pamuk da ağrıyan dişin üzerine konulur ve diş ağrısını hafifletir.

Diş ağrısı yaşanması durumunda evde uygulanabilecek reçeteler geçici çözümlerdir. Yapılması gereken hemen diş doktoruna giderek tedaviye başlamak olacaktır.