Depresyon Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, yaşanan kötü olaylar ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte gençlerin önceki yıllara göre kat kat daha fazla sanal âlemde bulunmaları sebebi ile tüm insanların mutlaka, zaman zaman kendilerini çok kötü, yalnız, mutsuz, huzursuz ve duygusal hissettikleri dönemler olur. Bu dönemlerde normalde kişinin kafasına takmayacağı ve hiç üstünde durup sorun etmeyeceği şeyler bile koca bir dağ yığını gibi üzerine gelmektedir.
Depresyon Nedir? Belirtileri Nelerdir?

En umulmaz ufacık konuları bile inanılmaz büyük sorunlar olarak gördükleri bilinir. Bazen de kişiler ufacık moral bozukluklarını bile depresyon olarak düşünebiliyor. Bu yazımızda depresyon nedir ve gerçek depresyon belirtileri nelerdir? Bunlardan bahsedeceğiz.

Depresyon Nedir?

Depresyon dediğimiz duygu bozukluğu uzun haftalar boyunca süren mutsuzluk halidir. Mutsuzluğun yani sıra üzüntü, sürekli olarak ağlama isteği ve derin bir düşünce keder halidir. Depresyonun belirtileri arasında, üzüntü, keder, sürekli olarak ağlama hissi, iştah artışı yada iştah azalması ile kilo kaybı, uykusuzluk yada sürekli uyuma isteği, hızlı hareket etme yada hareketlerin isteksiz bir şekilde olması ve yavaşlaması, aşırı yorgunluk, kendini değersiz hissetme, suçluluk duygusu, konsantrasyon bozukluğu ve karar vermede güçlük yani kararsızlık şeklindeki belirtiler, depresyonun gerçek belirtileri arasındadır. Bütün bunların yanında aynı zamanda takıntılı davranışlar sergileme, aşırı sinirlilik ve stres hali, normalde hiç sorun olmayan azıcık bile olsa yüksek ses ve gürültüden rahatsızlık duyma hali ve cinsel isteksizlik gibi belirtiler de ne yazık ki depresyonun habercisidir.

Depresyonun Diğer Belirtileri Ve Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Depresyonun diğer belirtileri arasında çabuk korkma, titreme, çarpıntı, nefes darlığı, karında şişlik ve karın ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma, baş ağrısı, mide bulantısı ve hatta kusma gibi birçok belirti yer almaktadır. Aynı zamanda vitamin eksiklikleri de kişiyi depresyona iten nedenler arasında yer alır. Peki depresyondan kurtulmak için neler yapılmalı? En güçlü ve hızlı sonuç verecek depresyon tedavisi psikoterapidir. Psikoterapi sayesinde kişiyi depresyon haline getiren sebep bulunur ve terapiler sayesinde ortadan kaldırılırsa kişi hayatına kaldığı yerden mutlu ve huzurlu bir şekilde devam edebilir.