Denizli Şehir Hastanesi inşaatı için ödenecek rakamda rekor yükseliş!

Nisan 2023 tarihinde yapılan ihalede 4 milyar 697 milyon liralık bedelle ihalesi yapılan Denizli Şehir Hastanesi inşaatı bir türlü ilerlememişti. Hastane inşaatı 4. kez ihale edildi...
Denizli Şehir Hastanesi inşaatı için ödenecek rakamda rekor yükseliş!

İlk olarak 2021 senesinde inşaatına başlanan Denizli Şehir Hastanesi ne yazık ki aradan geçen süreye rağmen bir türlü tamamlanamamıştı. Uzayan ihale süreçleri, ihaleyi kazanan müteahhitlerin işi bırakması gibi gerekçelerle bir türlü Denizlililer bekledikleri yeni hastaneye kavuşamamıştı. Yapılan yeni açıklama ile ihalenin 4. kez gerçekleştirildiği duyuruldu.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ 4. KEZ İHALE EDİLDİ !

Projenin hazırlanmasının ardından 4 yılda 3 kez iptal edilen ve inşaatına başlanıp sonra duran Denizli Şehir Hastanesi ihalesi Ankara’da yeniden yapıldı. Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Karahasanlı Mahallesi’nde yapımına Temmuz 2021'de başlanan, önce ihale süreçleri uzayan daha sonrasında ise müteahhidin iş bırakması nedeniyle inşaat çalışmaları duran Denizli Şehir Hastanesi projesi yeniden ihale edildi.

Geçtiğimiz 2023 yılı Nisan ayında 4 milyar 697 milyon 900 bin lirayla en düşük teklifi veren firmaya ihale dilen hastane inşaatı, bir türlü ilerleme sağlayamamıştı. İhale geçen hafta 4’üncü kez tekrar yenilendi ve 11 milyar 999 milyon yeni firmaya ihale edildi.

İhale rakamında yaşanan rekor yükseliş dikkat çekerken söz konusu ihaleyi özel bir inşaat ortaklığının kazandığı ve en düşük teklifi sunduğu belirtildi. İnşaatın tamamlanması ile Denizli Şehir Hastanesi tamamlanarak hastalara hizmet vermeye başlayacak. Şehir hastanesinin yanı sıra 400 yataklı bir acil durum hastanesinin yapılması için de inşaat yapım çalışmalarına mümkün olan en kısa sürede başlanmasının amaçlandığı da duyuruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı