"Covid-19'un İngiltere varyantının görüldüğü 17 il arasında Uşak var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada 17 ilde mutasyonlu koronavirüs vakası görüldüğünü bildirdi.
"Covid-19'un İngiltere varyantının görüldüğü 17 il arasında Uşak var mı?

www.usakgundem.com o iller arasında ilimiz Uşak’ın olup olmadığını araştırdı.

Koronavirüsle mücadele ülkemizde başarı ile devam ederken, bir yandan da aşılama devam ediyor.

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile pandemi kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Salgınla ilgili bu gelişmeler yaşanırken bazı illerle vaka sayılarında artış devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o illeri açıkladı.

Bakan Fahrettin Koca "Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa'daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128'e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü." dedi.

Uşak iyi gidiyor

www.usakgundem.com muhabiri Salih Kılınç, yaptığı araştırmada; Balıkesir, Edremit ve Gaziantep’te Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış şekli olan İngiltere varyantının görülen hastalar olduğunu, ancak, şu ana kadar Uşak’ta bu yeni varyant bulgusuna hiçbir hastada rastlanmadığını gördü.

Kılınç’ın araştırmasına göre: son bir ayda Uşak’ta günlük vaka sayısının 8-10 hasta şeklinde seyretti. Ölüm ve hasta yatış sayılarında büyük düşüşler kaydedildi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık çalışanlarının bu başarısının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gözünden kaçmadığı ve Uşak’ın Covid-19 virüsü ile mücadeleden övgü ile söz ettiği öğrenildi.