Covıd-19 Mücadelesinde Uşak’a tıbbı malzeme desteği

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, Sağlık bakanlığının Uşak’a 38 yeni ventilatör gönderdiğini ve yoğun bakım yatak sayısının da 90’a çıkarıldığını duyurdu.
Covıd-19 Mücadelesinde Uşak’a tıbbı malzeme desteği

Uşak’ta koranavirüs (Covid-19) salgının yaygınlaşması ile tıbbi malzeme ihtiyacının giderilmesi ve yoğun bakım servisi yatak sayısının artırılması için Sağlık Bakanlığı kolları sıvadı.

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda; “Covid-19 virüs salgının devam ettiği bu süreçte pek çok ülkede ilaç, sarf malzemesi, Tıbbı cihaz ve yoğun bakım yatak sıkıntısı gibi sorunlar yaşanırken, Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Sağlık Bakanlığımız tarafından hastanelerimizin ihtiyacı olan ilaç, sarf malzemesi ve Tıbbı aletleri temininde bir sıkıntı ile karşılaşılmamıştır.

Uşak İlimize Sağlık Bakanlığımız tarafından 38 yeni ventilatör cihazı verilmesi ile ventilatör sayımız 82 ye ve yeni hizmete açılan ek yeni Uşak Devlet Hastanesi binası ile yoğun bakım yatak sayısı 90 'a ulaşmış olmaktadır. Bu salgın sürecinde pek çok ilimize ve bazı Avrupa ülkelerine göre daha hazırlıklı hale geldik. Hastanelerimizin yapılması ve teçhizatla döşenmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, daha önce hizmet vermiş sağlık bakanlarımıza ve mevcut bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürü bir borç biliriz. Uşaklı hemşerilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmanı dilerim” ifadesini kullandı.