Covid-19 Beyin Sisine Neden Oluyor

Koronavirüsün etkileri tüm dünyada devam ediyor. Son yapılan araştırmalar göre Koronavirüs geçiren insanlardan beyin sisi rahatsızlığı görülüyor.
Covid-19 Beyin Sisine Neden Oluyor

Virüsün Uzun Süreli Etkileri

Covid-19 salgını ile mücadele tüm dünyada devam ediyor. Siyasiler ve yöneticiler koronavirüsün daha az insana bulaşması adına çeşitli önlemler almaya çalışıyor. Sağlık çalışanları virüs ile aktif bir şekilde mücadele ediyor. Bilim insanları ise koronavirüse çare olacak ilaç ve tedavi yöntemleri denemeye devam ediyor. Her geçen gün koronavirüsün farklı bir etkisi gözler önüne seriliyor. Yapılan son araştırmalar ise virüsün beyin sisine neden olduğunu belirledi.

Küresel ölçekte ilan edilen pandeminin yıl dönümüne girilirken tüm dünyada hem aşılama çalışmaları devam ediyor hem de koronavirüs hastaları için tedavi yöntemleri ve ilaçlar deneniyor. Bugüne kadar pek çok farklı ilaç, tedavi yöntemi ve önleme çalışması yapıldı. Ancak buna rağmen salgın halen istenilen seviyede kontrol altına alınabilmiş değil. Öte yandan yapılan çalışmalar her geçen gün virüsün farklı bir etkisini gözler önüne seriyor.

Koronavirüsün bireyler etkileri kendi içerisinde ikiye ayrılmış durumda. Buna göre virüsün uzun süreli etkileri ile kısa süreli etkileri farklı kategorilerde araştırılıyor. Virüsün kısa süreli etkileri kendisini belli ediyor. Ancak salgının yalnızca 1 yıldır devam ediyor olması virüsün uzun süreli etkilerini saptamak adına yeterli olmasa da yapılan araştırmalar bizlere çeşitli ipuçları veriyor.

Beyin Sisi Nedir?

Koronavirüsün uzun süreli etkileri arasında beyin sisi rahatsızlığının çıkabileceği düşünülüyor. Peki, beyin sisi rahatsızlığı nedir ve nelere neden olur? Beyin sisi rahatsızlığı, adında da anlaşılacağı üzere beyinde meydana geliyor. Konsantrasyon bozukluğu, konuşmada yaşanan zorluklar ve anlık hafıza kayıpları gibi belirtiler beyin sisi rahatsızlığının belirtileri arasında gösteriliyor. Elbette rahatsızlığın belirtileri bunlarla sınırlı değil ancak en sık karşılaşılan belirtiler bu şekilde karşımıza çıkıyor.  Bu rahatsızlığı yaşayan bireyler baş ağrısı, uyku bozukluğu, öfke nöbetleri gibi sorunlar da yaşıyor.

Bahsi geçen bu rahatsızlık aylarca sürebiliyor ve tedavi edilmezse Alzheimer hastalığına kadar gidebileceği düşünülüyor. Bu rahatsızlığı yaşamamak ya da hafif belirtilerle atlatabilmek adına yediğiniz besinlere dikkat edebilir ve koronavirüsten korunmaya çalışabilirsiniz.