Corona Virüsü Nedir ve Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Corana virüsü son zamanlarda adından sık bahsedilen tehlikeli olduğu düşünülen bir virüs çeşididir. Başlangıç noktası olarak Çin’de ortaya çıktığı düşünülen Corana virüsünün tehlikeli boyutta olduğu düşünülmektedir.
Corona Virüsü Nedir ve Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?
Corana virüsü, bir hayvan aracılığı ortaya çıktığı ve insanlara da geçebilecek bulaşıcı bir virüs olarak bilinir. Corana virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte bizim ülkemizde de bu virüsün meydana gelebileceği endişesi herkesi sarmaya başladı. Araştırma konusu olan Corana virüsünün belirtileri nelerdir, ne gibi önlemler almak gerekir. Bu virüs çeşidiyle karşılaşıldığı zaman neler yapmak gerekir gibi daha pek çok sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Çin’de Corana Virüsü Sonrası Neler Yaşandı?
Corona virüsü sonrası Çin Halk Cumhuriyeti’nde bu virsün ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok kişide ölümcül vakalar görüldü. Yüzlerce kişide bu virüse bulaştı. Wuhan ve Huanggang kentleri bu virüsün ortaya çıkmasından sonra karantina altına alındı. Çin başkentinde bulunan yetkililer bu virüs ortaya çıktıktan sonra tüm yeni yıl kutlamalarını da iptal etti. Dünya geneline bakıldığında Corona virüsü ortaya çıktıktan sonra İngiltere, Türkiye, ABD gibi pek çok ülke havalimanlarında sağlık taramalarına önem verdi. Dünya Sağlık Örgütü’de bu konuda boş durmadı. Yurt dışına çıkış yapacak kişiler için özellikle bu hastalıkla ilgili nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirici makaleler yayımlamaya başladı.

 

Corona Virüsü Belirtileri ve Korunma Yolları
Corona virüsü belirtileri olarak kişide şu gibi belirtiler görülebilir; Öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, ateş, burun akıntısı gibi belirtiler gözlemlenebilir. Özellikle bağışıklığı düşük kişiler, yaşlılar ve küçük çocuklarda bu hastalığın görülme riski daha çok artmaktadır. Bu gibi kişilerde hastalığın bronşite çevrilme riski büyüktür. Tüm bu saydığımız belirtiler dışında yorgunluk, nefes darlığı, böbrek yetmezliği, solunum sıkıntısı gibi durumlarda görülebilir.

 

Corona virüsünden korunmak için sıcak duş alabilir, bolca sıvı tüketebilirsiniz. Bu virüse yakalanmış kişilerden uzak durun. Ellerinizi sıkça yıkayın ve kişisel hijyene çok dikkat edin. Öksürme ve hapşırma esnasında elinizle ağzınızı mutlaka kapatın. Dokunduğunuz her yeri iyice dezenfekte ettikten sonra oralara dokunun.