Çocukları Havuzda Bekleyen Riskler

Yaz aylarında çocukların yüzme öğrenmesi ve eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla havuzlara yollayan anne babalar olası sağlık risklerine karşı oldukça dikkatli olmalıdır.
Çocukları Havuzda Bekleyen Riskler

Çocuklar için yazın yapılabilecek en sağlıklı ve en eğlenceli aktivitelerin başında yüzme gelmektedir. Bu amaçla çocukların havuz keyfi sağlık anlamında faydalı olduğu kadar oldukça büyük risklerde barındırmaktadır. Bu riskler çocukların yaşı ve bağışıklık durumları göz önüne alındığında ise yetişkinlere göre çok daha fazla olmaktadır.

Unutulmaması gereken ise toplu olarak kullanılan havuz gibi anlarda riskin her zaman çok daha fazla olduğudur. Bu sebeple çocuklarınızı havuza yollamadan olası tüm riskleri göz önüne almalı ve gerekli tedbirleri aldıktan sonra çocukların havuza gitmesi sağlanmalıdır.

Havuzlarda Olası Riskler

Alınacak bazı önlem ve dikkat edilecek bazı noktalar neticesinde havuzlarda olası sağlık risklerinin en aza indirilmesi sağlanabilmektedir. Havuzda risklere karşı alınacak önlemler ise şu şekildedir;

  • Hepatit A ve B aşısı olmayan çocuklar kesinlikle havuza yollanmamalıdır. Çünkü Hepatit geçme riski havuzlarda çok yüksek oranda gerçekleşmektedir.
  • Havuza girmeden ve havuzdan çıktıktan sonra kesinlikle duş alınmalıdır.
  • Havuza gidecek çocuklarda kapanmamış bir yara varsa mikrop kapmaması için kesinlikle iyileşmeden havuza gönderilmemelidir.
  • Havuza giden çocuklarınıza kesinlikle su yutmaması tembih edilmelidir. Çünkü bu sular mikroplu olduğu için hastalanma riski olabilmektedir.
  • Kulan enfeksiyon riskine karşı havuza girmende önce kulaç tıkaçları kullanılmalıdır.
  • Sürekli su sirkülâsyonunun olduğu havuzlar tercih edilmelidir.
  • Havuzlardaki tuvaletleri mümkün olduğu kadar kullanılmaması sağlanmalıdır. Çünkü toplu kulanım alanlarının tuvaletlerinde mikrop riski çok daha fazla olmaktadır.
  • Ateşli bir hastalık ya da ishal gibi sorunu olan çocukların havuzdan uzak durulması sağlanmalıdır. Çünkü bu durumda bağışıklık sistemi daha düşük olan çocuklar daha ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilmektedir. Havuzda olası riskler bu şekildedir. Ve bu riskler bertaraf edilmende havuza çocuklarınızın girmemesi sağlanmalıdır.