Çocuğunuzun Boyunun Uzamasına Yardımcı Besinler

Anne ve baba için özellikle çocuğun boyu konusunda doğru besinlerin tercih edilmesi önemli konular arasında yer almaktadır.
Çocuğunuzun Boyunun Uzamasına Yardımcı Besinler

Bebeklerde doğru beslenme özellikle ilerleyen dönemlerde çocuğunuzun boyunun uzaması için etkili olmaktadır. Bu nedenle tercih edeceğiniz besinler konusunda daha dikkatli olmanız gerekir.

6. aydan itibaren bebeklerde özellikle ek gıdaya geçiş süreciyle katı gıda alımına başlamaktadır. Bu dönemden itibaren yapılacak olan tercihler özellikle çocuğunuzun ileriki yaşamında boyunun daha uzun olmasına yardımcı olmaktadır. Aileden gelen özelliklerin yanı sıra doğru beslenme ile çocuğun boyunun uzaması sağlanabilir. Tercih edilen besinler sağlıklı beslenmenin yanı sıra çocukların gelişimini de desteklemektedir.

Çocukların Boyunu Uzatmaya Yardımcı Besinler

  • Peynir, Yoğurt, Süt, Yumurta

Kalsiyum açısından zengin besinlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle çocuğunuzun boyunun uzamasına yardımcı besinler arasında süt, yoğurt, peynir ve yumurta en çok tercih edeceğiniz besinlerden yalnızca birkaçıdır. Yumurta özellikle protein açısından oldukça zengindir. Yoğurt tüketimi ise probiyotik açısından etkili olmaktadır.

  • Balık ve Et

Zihinsel gelişimin yanı sıra bedensel gelişimi de desteklemesi nedeniyle özellikle günde 100 gr balık ya da et tüketimi çocuklar için oldukça önemlidir. Balık fosfor ve selenyum açısından zengin içeriğe sahiptir. Bunun yanı sıra et ise demir açısından zengindir. Bu nedenle çocuklarda tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.

  • Tereyağı

Çocuklar için her dönemde gelişimi desteklemesi amacıyla tereyağı tüketimi oldukça önemlidir. Yüksek miktarda protein içeriğine sahiptir. Aynı zamanda A, E ve K vitaminlerini içermektedir.

  • Kuruyemiş

Sağlıklı atıştırmalık tercih etmek isteyenler için kuruyemiş en doğru seçeneği oluşturmaktadır. Ceviz, fındık ve badem yüksek oranda omega üç kaynağı olarak tüketilmektedir. Çocuklarda özellikle zihinsel ve fiziksel yorgunluğu engellemeye yardımcı olmaktadır.

  • Pekmez

Kalsiyum ve fosfor bakımından yüksek içeriye sahip olması özellikle enerji değerinin daha yüksek olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle çocuk gelişimini destekleyen besinler arasında yer almaktadır. Yeterli miktarda tüketimi oldukça önemlidir. Aşırı miktarda tüketilmesi durumunda özellikle şeker oranının yüksek olması kilo alımı konusunda problem yaşanmasına neden olabilir.