Cinsel Yolla Bulaşan 8 Hastalığa Dikkat

Günümüzde özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında pek çok farklı rahatsızlığın yer alması söz konusu olmaktadır.
Cinsel Yolla Bulaşan 8 Hastalığa Dikkat

Kişide bulunan hastalığın cinsel ilişki sırasında eşine bulaşması mümkündür. Bu nedenle özellikle cinsel yolla bulaşan 8 hastalığa dikkat edilmesi gerekmektedir. Dikkat edilmemesi durumunda kişide bulunan hastalık ilişki yaşamış olduğu kişiye geçebilir.

  1. Frengi; özellikle cinsel ilişki sırasında bulaşan bakteri enfeksiyonu bir hastalıktır. Erkekte veya kadında oluşması mümkündür. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken hastalıklar arasında yer almaktadır.
  2. Bel soğukluğu; bakteri hastalığı olarak bilinmektedir. Özellikle genç yaşlarda görülmektedir. Anal, vajinal veya oral yolla bulaşması mümkündür.
  3. HPV enfeksiyonu; çok sayıda farklı alt grubu bulunmaktadır. Özellikle genital bölgeyi tercih ederek bu bölgeye yerleşmektedir. Bu nedenle cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır.
  4. Uçuk; bulaşması halinde özellikle uzun yıllar boyunca dokuda kalabilen bir virüsü enfeksiyonudur. İki tipte bulunmaktadır.
  5. Molluskum kontagiozum: deri üzerinde oluşmakta olan küçük çukur kabartılar şeklinde kendini göstermektedir. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden biridir.
  6. Klamidya; sıklıkla karşılaşılmakta olan bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki sonrasında 1-3 hafta kadar sonra ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle özellikle ilişki sonrasında beklenmedik bir durumda ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bulaşma yolu cinsel ilişkidir.
  7. Hepatit B; kan, idrar ya da bulaşabileceği gibi aynı zamanda vajinal sıvılar ile de bulaşabilir. Özellikle kişide olması durumunda aynı çatal bıçağın kullanılması veya yiyecek içeceklerin birlikte tüketilmesi durumunda tükürükle ulaşmadığı için ulaşmamaktadır.
  8. Trikomanas; Etkeni parazit olan trikomanas vajinalis cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar arasında yer almaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde özellikle orta yaşta görülebilir. İlişki sonrasında bir-dört hafta içerisinde belirtiler ortaya çıkabilir. Belirtileri gerginlik hissi, idrarda yanma, yeşil bol akıntı gibi değişebilir.